Την εκτίμηση πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Σκοπιανό χωρίς να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία» έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί και από την κατάσταση που θα επικρατεί στην ΠΓΔΜ. Ανέφερε επίσης ότι επί θητείας του στο ΥΠΕΞ οι δύο πλευρές είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με το όνομα GornaΜacedonia, αυτή όμως δεν προχώρησε, λόγω εσωτερικών αναταραχών στη γείτονα με τις αντιδράσεις της αλβανικής πλευράς.

«Το 2008 είχαμε κόκκινη εθνική γραμμή. Τότε είχαμε συμφωνήσει με τον Κώστα Καραμανλή για σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο στη συνέχεια επέκρινε τους χειρισμούς Καραμανλή, λέγοντας πως «έκανε πίσω για μικροκομματικούς λόγους». Επικριτικός εμφανίστηκε και όσον αφορά τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης, αναφέροντας πως αντί να επιλέξει τον δρόμο της συνεννόησης, επιλέγει την πόλωση. Μάλιστα, αν και χαρακτήρισε «στρατηγικό μυαλό» τον υπουργό Εξωτερικό Νίκο Κοτζιά, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν τον είχε κάνει υπουργό.

Η παρέμβαση Παπανδρέου περιστράφηκε και γύρω από την υπόθεση Novartis, με τον πρώην πρωθυπουργό να τονίζει πως «υπάρχει και σκάνδαλο και σκευωρία», επιρρίπτοντας εκ νέου πολιτικές ευθύνες στη διακυβέρνηση Καραμανλή για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης. «Επίσης, εκτόξευσε και τις δαπάνες του κράτους με αποτέλεσμα να έρθουν τα Μνημόνια» συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση, όπου κλήθηκε στις Επιτροπές της Βουλής και επανέλαβε τη θέση του για αποποινικοποίηση.