Η ART, η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο, με το οποίο θα συνεχίσει να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student.

Πρόκειται για αγώνες στους οποίους συμμετέχουν φοιτητές Μηχανικοί , όπου κάθε ομάδα δημιουργήσει και συμμετέχει με το δικό της αυτοκίνητο, τύπου Formula, σε αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε Η.Π.Α., Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Το νέο μονοθέσιο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2, στις επτά το απόγευμα.

Η συγκεκριμένη ομάδα, αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται πάνω στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθεσίου, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της ομάδας, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαο Μιχαηλίδη.

Η ART έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις στους διεθνείς αγώνες Formula Student, που την κατατάσσουν στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως.

Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει λάβει την 3η θέση στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2012,την 4η θέση στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2014 και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη (class 3) στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2015.

Μέχρι σήμερα η ομάδα του ΑΠΘ έχει κατασκευάσει 5 αγωνιστικά μονοθέσια: ART-7, ART-9,ART-12,ART-14 και ART-16.