Μια διαφοροποίηση «άνευ σημασίας» μεταξύ ΔΗΣΥ και Ποταμιού στην τροπολογία για το Πανελλήνιο Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου θεωρητικά θα μπορούσε να χτυπήσει καμπανάκι για τις σχέσεις ανάμεσα στα σχήματα που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής. Η υπερψήφιση από πλευράς Ποταμιού, από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ, της αλλαγής της διάταξης που είχε φέρει στο παρελθόν για το ίδρυμα της Τήνου ο Ανδρέας Λοβέρδος προκάλεσε τα ανάλογα συνοφρυώματα -χωρίς, ωστόσο, αυτό να αφορά την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που είχε ενημερωθεί από πριν για την πρόθεση της Σεβαστουπόλεως.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή η διαφοροποίηση, μιας και το Ποτάμι στα λεγόμενα προοδευτικά νομοσχέδια επιλέγει να ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Μια άλλη παρέμβαση του επικεφαλής του Ποταμιού (Σκάι), ωστόσο, υπενθύμισε ακόμη μια φορά πως μέσα στο Κίνημα Αλλαγής συστεγάζονται πολιτικοί διαφορετικής λογικής που πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Η φράση του Θεοδωράκη για το κομματικό κράτος («Μπήκα στην πολιτική για να ασκήσω εξουσία. Οχι όμως με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Με αυτήν που θα καταργήσει το κομματικό κράτος που έχτισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»), η οποία αναπαράχθηκε και στα προσωπικά του social media, δημιούργησε δυσαρέσκεια σε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία εξέφραζαν ενόχληση στους συνομιλητές τους για την έκφραση που χρησιμοποιήθηκε από τον κομματικό τους εταίρο –η ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΠΑΣΟΚ με ΝΔ θεωρήθηκε «άδικη», ειδικά την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ «έχει κάνει την αυτοκριτική του» και ετοιμάζεται για μια νέα, κεντροαριστερή αρχή. Σε αυτό το κλίμα, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στην Βουλή. Παρότι λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έγιναν γνωστές, η τακτική τους επικοινωνία είναι και ένας τρόπος εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού και ειδικά τώρα, λίγες εβδομάδες πριν το Συνέδριο, θεωρείται κλειδί για την απρόσκοπτη πορεία μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Ο στόχος και των δύο, άλλωστε, είναι ο ίδιος: η ίδρυση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Με δεδομένο ότι τα οργανωτικά ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί πλήρως, οι συναντήσεις και οι συσκέψεις των ημερών σε ανώτατο επίπεδο έχουν σκοπό να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η επικοινωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη την Δευτέρα –ο ευρωβουλευτής ήταν ο μόνος εκ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που δεν παρευρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση στην οποία, επί του οργανωτικού, συζητήθηκε και ο τρόπος σύνθεσης των οργάνων που θα προκύψουν από το Συνέδριο.