Oι άνεργοι στη Γερμανία απειλούνται από τη φτώχεια περισσότερο από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την EUROSTAT, γράφει η εφημερίδα «Die Welt». O κίνδυνος φτωχοποίησης ανέρχεται σε ποσοστό 70,8% στη Γερμανία, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 48,7%.

Η χώρα με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να καταστούν οι άνεργοι πολίτες της φτωχοί, μετά τη Γερμανία, είναι η Λιθουανία με σαφώς μικρότερο ποσοστό, 60,5%. Ακολουθούν η Λετονία με 55,8%, η Βουλγαρία με 51,4% και η Σουηδία με 50,3%. Μικρότερο κίνδυνο διατρέχουν οι άνεργοι στη Φινλανδία και την Κύπρο με 37,3%, η Δανία με 38,6% και η Γαλλία με 38,4%.

Η Κάτια Κίπινγκ, η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς, χαρακτήρισε τα στοιχεία «ηχηρό χαστούκι στο Χριστιανοδημοκρατικό (CDU), Χριστιανοκοινωνικό (CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD)». Ο μεγάλος συνασπισμός «φέρει την ευθύνη για την καταστροφική κατάσταση και προφανώς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αλλάξει σε αυτήν κάτι» πρόσθεσε η Αριστερή πολιτικός. Η κ. Κίπινγκ επανέλαβε, επίσης, την απαίτηση της Αριστεράς να καθιερωθεί ένα κατώτατο ποσό για τους ανέργους, ύψους 1050 ευρώ μηνιαίως, ώστε να εκλείψει η φτώχεια των ανέργων, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Επίσης, οι Πράσινοι αξιολόγησαν την πανευρωπαϊκή γερμανική ως «τραγική απόδειξη των αδυναμιών του κοινωνικού μας συστήματος» καταλήγει η συντηρητική «Welt».