Ο τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρθία από το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η τηλεοπτική εικόνα τα λέει όλα όπως και η γνωμάτευση των γιατρών του Διαβαλκανικού νοσοκομείου και του ιατροδικαστή. «Υπάρχει τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού» έχουν τονίσει χαρακτηριστικά οι πλέον αρμόδιοι, οι γιατροί που εξέτασαν τον 44χρονο τεχνικό. Αυτά σε ότι έχει να κάνει με τον τραυματισμό του τεχνικού των πρωταθλητών Ελλάδος γιατί κάποιοι προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο.

Ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να εστιάσει κάποιος κι έχει να κάνει με την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να παρουσιάσει τον Όσκαρ Γκαρθία ως άτομο που δεν έχει δηλωθεί κανονικά από τον Ολυμπιακό. Μια προσπάθεια από πλευράς Δικέφαλου που γίνεται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Μόνο που πρόκειται για «σκηνικό» που καλλιεργεί εικονική πραγματικότητα και δεν παρουσιάζει την αλήθεια.

Ποια είναι αυτή; Πολύ απλά στο φύλλο αγώνα (το οποίο ανήρτησε στο facebook ο διευθυντής επικοινωνίας των πειραιωτών, Κώστας Καραπαπάς) μπορεί εύκολα να διακρίνει κάποιος αν είναι δηλωμένος ο Όσκαρ Γκαρθία, ως προπονητής των Πειραιωτών. Δεν υπάρχει λόγος να ακούσει κανέναν. Αρκεί μόνο μια ματιά στο φύλλο αγώνα για να διαπιστωθεί το αυτονόητο. Ότι ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει κανονικά τον προπονητή του και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή, πολύ απλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά την σύνταξη του φύλλου αγώνα, ο διαιτητής Αρετόπουλος έχει γράψει πως έμαθε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για τον τραυματισμό του Ισπανού τεχνικού και στη συνέχεια για την διακομιδή του Γκαρθία στο νοσοκομείο. Αναφέρει επίσης ότι ενημερώθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως χωρίς τον προπονητή και τον γιατρό τους, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να αγωνιστούν και τότε πήρε την απόφαση να μην διεξαχθεί ο αγώνας.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από τη στιγμή που ο Γκαρθία τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Παιχνίδι δεν μπορούσε να ξεκινήσει με τον τεχνικό των ερυθρόλευκων στο νοσοκομείο.

Χρ. Ευαγγελάτος