Συνεχείς αντλήσεις σε σπίτια των παραλίων του δήμου Αγιάς πραγματοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες.

Από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για να αντλήσει νερά από υπόγεια και ημιυπόγεια σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο από τη Σωτηρίτσα μέχρι το Πολυδένδρι.

Πέρασε το όριο επιφυλακής ο Πηνειός

Την ίδια στιγμή η στάθμη του Πηνειού που διαπερνάει την πόλη της Λάρισας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν εδώ και μέρες τη Θεσσαλία πέρασε το όριο επιφυλακής των πέντε μέτρων, που έχει θέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ).

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας, ανέφερε πως έκλεισαν τα θυροφράγματα απορροής των αγωγών των ομβρίων υδάτων της πόλης, τονίζοντας όμως ότι «η πόλη δεν κινδυνεύει».

Σημειώνεται, πως όλο το παράπλευρο μέρος εντός της κοίτης του ποταμού έχει καλυφθεί, από σήμερα το πρωί, με νερό λόγω της υπερχείλισης, ενώ η υπηρεσία του δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.

Στην κοίτη του ποταμού βρέθηκαν για αυτοψία το πρωί ο κ. Καλογιάννης μαζί με τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Σούλτη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Θεόδωρο Καφφέ και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρη Σαββοργινάκη.

Δύσκολη η νύχτα στα Τρίκαλα

Δύσκολη αναμένεται και η νύχτα της Τρίτης για τον νομό Τρικάλων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις για οκτώ εικοσιτετράωρα και η χιονόπτωση που συνεχίζεται στα ορεινά και ημιορεινά, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και καταστροφές.

Οι καταστροφές αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, όπως και σε μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ζημιές έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο, κατοικίες με την εισχώρηση νερών σε αυτές, πολλές είναι οι καταστροφές και σε κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε αυτές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, εστιάζεται στη Δημοτική Ενότητα Πιαλείας του δήμου Πύλης, με την εκκένωση κατοικιών, καθώς η διάβρωση του εδάφους και οι κατολισθήσεις προκαλούν έντονη ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του χωριού. Το χιόνι, προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης, σε ορισμένα σημεία, όπως από την περιοχή της Καστανιάς και πάνω, ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που έχουν συγκεντρωθεί στα πεδινά του νομού. Η ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ ο Ληθαίος ποταμός, σε ορισμένα σημεία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα φυσιολογικά του όρια, όπως και οι ποταμοί Ανάποδος, Παλαιοπόταμος και Πάμισος, που έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις παραποτάμιες περιοχές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από