Ετοιμη είναι η νέα υπηρεσία της ΔΕΗ για τους καταναλωτές. Η νέα υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της επιχείρησης για έκδοση και εξόφληση του λογαριασμού ανά μήνα.

Για να μπορεί ο καταναλωτής να εκδίδει κάθε μήνα κι όχι κάθε δίμηνο όπως είναι μέχρι σήμερα με την αποστολή του λογαριασμού στο σπίτι ή την επιχείρηση, πρέπει να εγγραφεί στην υπηρεσία ebill και να επιλέξει τον ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Η ΔΕΗ προσφέρει τη νέα υπηρεσία έκδοσης και εξόφλησης λογαριασμού, μέσω της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας της και της mobile εφαρμογής για συσκευές iOS και Android.

Στη συνέχεια ο λογαριασμός θα εκδίδεται πλέον ηλεκτρονικά και θα αποστέλλεται στα email των καταναλωτών που κάνουν χρήση της υπηρεσίας.

Η εξόφληση μπορεί να γίνεται από υπολογιστή, κινητό ή tablet σε συνεργασία με όλες τις τράπεζες και όλες τις κάρτες χωρίς επιβάρυνση.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο βήμα ώστε κάποια στιγμή να ισχύουν οι μηνιαίοι λογαριασμοί για όλους, ώστε να μειωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη που φτάνουν τα 3 δις ευρώ.