Ανεβάζουν ρυθμούς ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ήταν πρωταγωνιστές στις επιβλητικές νίκες της Μπαρτσελόνα (6-1 την Τζιρόνα) και της Ρεάλ (4-0 την Αλαβές).

Ο Μέσι είχε κέφια, έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, μοίρασε ασίστ και σημείωσε δύο καταπληκτικά γκολ, τα οποία αφιέρωσε στον παππού του που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Ο αργεντινός άσος αποθεώθηκε τόσο από τον Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και από τους συμπαίκτες του. «Νομίζεις ότι έχει κάνει τα πάντα, αλλά πάντα βρίσκει τρόπο να κάνει κάτι καινούργιο» σχολίασε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Σέρτζιο Μπούσκετς πρόσθεσε: «Πάντα κάνει τη διαφορά και γι’ αυτό είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο και ένας από τους καλύτερους στην Ιστορία». Να σημειώσουμε επίσης ότι πέτυχε χατ-τρικ ο Λουίς Σουάρες, ενώ σκόραρε και ο Κουτίνιο.

Η χειρονομία του CR7

Στο Μπερναμπέου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εισέπραξε τα εύσημα από τον Ζινεντίν Ζιντάν για τη χειρονομία του να αφήσει στον Καρίμ Μπενζεμά την εκτέλεση πέναλτι στο 89′ ώστε να σκοράρει και ο γάλλος επιθετικός στο 4-0 με την Αλαβές. Ο Ρονάλντο είχε πετύχει δύο γκολ, άλλο ένα σημείωσε ο Μπέιλ, ενώ ο Μπενζεμά είχε μοιράσει δύο ασίστ. «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την κίνηση του Ρονάλντο. Ο Καρίμ ήταν εξαιρετικός και άξιζε ένα γκολ», είπε ο κόουτς της Βασίλισσας Ζιντάν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το Σάντσες Πιθχουάν επικρατώντας με το επιβλητικό 5-2 επί της Σεβίλλης (Γκριζμάν 3, Ντιέγκο Κόστα, Κόκε – Σαράμπια, Νολίτο) και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση.

Αλλα αποτελέσματα: Βιγιαρεάλ – Χετάφε 1-0, Μπιλμπάο – Μάλαγα 2-1, Βαλένθια – Σοσιεδάδ 2-1, Λεγανές – Λας Πάλμας 0-0, Θέλτα – Εϊμπάρ 2-0, Λα Κορούνια – Εσπανιόλ 0-0.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 65, Ατλέτικο 58, Ρεάλ 51, Βαλένθια 49.