Σε καταγγελία, πως η Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) -θυγατρική του ΟΣΕ- προχώρησε σε 424 νέες προσλήψεις μέσα σε ένα χρόνο, προχώρησε ο Κωστής Χατζηδάκης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τονίζει, πως σε μια εταιρία με μόνιμο προσωπικό 400 ατόμων, από το Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 υπεγράφησαν 424 νέες προσλήψεις μέσω αποφάσεων για ανάθεση έργου.

Παραθέτοντας σχετικά στοιχεία της «Διαύγειας», ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως επειδή η εταιρία είναι υπό ιδιωτικοποίηση, χρηματοδοτεί τις προσλήψεις με το εξής τέχνασμα: Αυξάνει τα έσοδα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συντήρηση τροχαίου υλικού και στη συνέχεια, για να μην επιβαρυνθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα συμψηφίζει με τα μισθώματα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταβάλει στην ΓΑΙΑΟΣΕ (είναι ο διαχειριστής του τροχαίου υλικού του Δημοσίου).

Με άλλα λόγια, τονίζει ο κ. Χατζηδάκης, «τις προσλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρηματοδοτεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ ο Έλληνας φορολογούμενος!».

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης θέτει στους υπουργούς τα εξής ερωτήματα:

* Διαψεύδουν την ακρίβεια των στοιχείων της «Διαύγειας», με δεδομένο ότι είναι στη διάθεση και των ιδίων τα 424 links των αποφάσεων με τις οποίες επιβεβαιώνονται οι προσλήψεις;

* Διαψεύδουν ότι το κόστος των προσλήψεων αυτών θα καλυφθεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ από τους φορολογούμενους;