Εκτός κυβέρνησης έθεσε την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Δευτέρας,μετά το σάλο που ξέσπασε για το γεγονός ότι εισέπραττε επιδότηση ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο,για το σπίτι της στο Κολωνάκι, την στιγμή που αυτή και ο σύζυγός της υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτελούν το πλουσιότερο ζευγάρι της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τα πόθεν έσχες τους.

Η δυσφορία του Πρωθυπουργού, που εκφράστηκε και από το τηλεφώνημα που έκανε στην υπουργό αλλά και οι οξύτατες αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν την κ. Αντωνοπούλου να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του κ. Τσίπρα, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα η κ. Αντωνοπούλου σε ανακοίνωσή της ανέφερε, μεταξύ άλλων, «δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό. Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι «παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού» και κατέληξε λέγοντας ότι «ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας.Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν Ένα ηθικό ζήτημα της χώρας».