Δύο επιθέσεις, οι οποίες σχεδιάζονταν εναντίον μιας «μεγάλης αθλητικής υποδομής» και εναντίον στρατιωτικών της επιχείρησης «Sentinelle», αποτράπηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου στη Γαλλία, αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ.

«Από την 1η Ιανουαρίου, έχουμε αποτρέψει δύο σχέδια επιθέσεων, που δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί πλήρως, στα οποία όμως ένας αριθμός προσώπων ήθελε να διαπράξει επιθέσεις», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών στην εκπομπή Grand Rendez-vous του ραδιοσταθμού Europe 1, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τα σχέδια αυτά εμποδίσθηκαν «στον Νότο» και «στη Δύση». «Στόχος ήταν η νεολαία», πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο σχέδιο επίθεσης εναντίον της «μεγάλης αθλητικής υποδομής».

Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον «στη φυλακή» και «παρακολουθούνταν», πρόσθεσε, «άλλωστε μ' αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια επιθέσεων», πρόσθεσε ο υπουργός, αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πού έγιναν οι συλλήψεις καθώς και για την ακριβή τοποθεσία των στόχων.

Πρόκειται για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στους φακέλους των σεσημασμένων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατικού χαρακτήρα, «αυτών που έχουν στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση», εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι τρία τεμένη έχουν σήμερα κλείσει στη Γαλλία «επειδή εγκωμίαζαν την τρομοκρατία». Πρόκειται για τεμένη στην Αιξ-αν-Προβάνς, τη Σαρτρουβίλ (Ιβελίν) και τη Μασσαλία, διευκρίνισε ο Ζεράρ Κολόμπ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από