Ομάδα χρυσαυγιτών από περίπου 8 άτομα, κρατώντας πυρσούς και λοστούς, επιτέθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στην οδό Ναυάρχου Βούτση 11 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρία άτομα και άλλα δυο ελαφρύτερα.

Οι τρεις σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ενώ στον χώρο προκλήθηκαν ζημιές.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται, σύμφωνα με τηνΚίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), και η δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Σε ανακοίνωσή του στο facebook «https://www.facebook.com/freesocialcenterfavela/«, o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα αναφέρει τα εξής:

«Δεν μας φοβίζουν!»

«Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του τύπου.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!».

Eπίθεση στη «Φαβέλα» είχε πραγματοποιηθεί ξανά στις 29 Αυγούστου, για την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ναζιστικά σύμβολα, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη.

«Με στειλιάρια και πυρσούς»

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Ομάδα δέκα νεοναζί της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο χώρο, φορώντας κράνη και κρατώντας στειλιάρια και πυρσούς».

Προσθέτει πως «όσο τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής παραμένουν ανοικτά, οι ελευθερίες και οι ζωές όλων μας απειλούνται».

Και σημειώνει: «Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

»Απαιτούμε να κλείσει εδώ και τώρα το Γραφείο-ορμητήριο στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα».