Τα ίδια Μπερτομέου μου, τα ίδια Μπάουμάν μου, λοιπόν. Δίκην déjà vu από τις 24 Νοεμβρίου, σήμερα ανεβαίνει στη σκηνή η δεύτερη πράξη της παρωδίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η οποία διχάζει το φιλοθέαμον μπασκετικό κοινό και στέλνει τους τηλεθεατές για αλλαγή μπαταρίας στα τηλεκοντρόλ τους ένεκα υπερβολικής χρήσης που θα απαιτηθεί!

Την προηγούμενη φορά συνέπεσαν με διαφορά μισής ώρας στην έναρξη οι αγώνες του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ και της Εθνικής με τη Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ, ενώ απόψε αντιστρέφεται η σειρά: προηγείται (18:30, ΕΡΤ-1) το ματς της Εθνικής με την Εσθονία στα δυο Αοράκια του Ηρακλείου και έπεται (19:00, ΝΟVASports 2) αυτό ανάμεσα στη Χίμκι και στον Παναθηναϊκό στα περίχωρα της Μόσχας.

Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, η Εθνική, παρόντος του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση, αλλά απόντων των παικτών των ομάδων της Ευρωλίγκας, σημαδεύει την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς απέναντι στην Εσθονία. Στον πάγκο της ομάδας της χώρας της Βαλτικής κάθεται ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (1992-96) και του Αρη (1997-98) και ελληνοποιηθείς με το επώνυμο Γιαννόπουλος, Τιτ Σοκ.

Στην παγωμένη Μόσχα ο Παναθηναϊκός (14-8) περισσότερο από τη Χίμκι (13-9), τον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα και τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας Αλεξέι Σβεντ (22 πόντοι) έχει να αντιμετωπίσει τον δριμύ ρωσικό χειμώνα, εξαιτίας του οποίου έχει υποστεί κρυοπαγήματα σε δέκα απανωτά ματς επί ρωσικού εδάφους. Στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ δεν βρίσκονται ο Κένι Γκέιμπριελ και ο Ματ Λοτζέσκι, αλλά στον αντίποδα θα ντεμπουτάρουν ο Μάικ Τζέιμς και ο Εϊντριαν Πέιν.

n Ο ΠΑΟΚ απέκτησε χθες τον αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ Τέραν Πιτγουέι (1μ.98), ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη γαλλική Ναντέρ.