Η συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής αποτελούσε το μοναδικό θεσμικό βήμα που μπορούσε να γίνει από τη μεριά του κοινοβουλίου, ώστε ακριβώς να μην υπάρξει καμία απολύτως σκιά, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί θεσμικών ατοπημάτων, ενώ απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σήμερα Πέμπτη το βράδυ, ο κ. Τζανακόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση, τόνισε πως «το γεγονός ότι επέμεινε στη διαδικασιολογία ήταν ένας τρόπος για να αποφύγει ακριβώς την ουσιαστική πολιτική συζήτηση για τα ζητήματα που θίγονται αυτές τις μέρες με επίκεντρο το σκάνδαλο Novartis και τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι κυβερνήσεις έως το 2015».

«Κανονικά οι εκλογές»

«Αυτό που είπαμε από την αρχή ήταν ότι θα ακολουθήσουμε όλες τις θεσμικές διαδικασίες» είπε, σημειώνοντας πως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η θεσμική παρατυπία που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Στον αντίποδα, υπογράμμισε ότι «θεσμικά ατοπήματα είναι οι απειλές εναντίον μαρτύρων, οι μηνύσεις κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, η προσπάθεια εκφοβισμού και άμεσης παρέμβασης στη δικαιοσύνη και τίποτε από αυτά δεν έχει κάνει η κυβέρνηση. Ολα αφορούν την αντιπολίτευση και πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που αρχίζουν να διεκδικούν ξανά ηγετικούς ρόλους» τόνισε.

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα σενάριο για πρόωρες εκλογές και πως βασικός μας στόχος είναι η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία, που φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας, και το σύνολο της στρατηγικής μας καθορίζεται από τον μεταμνημονιακό ορίζοντα».

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάμε σε εκλογές πριν από τη λήξη της 4ετίας» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από