Ανησύχησαν οι πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των απανωτών σεισμικών δονήσεων. Ενας από αυτούς έγινε σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, στην Κεφαλλονιά και ήταν4,8 Ρίχτερ. Σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης νότια της Κεφαλλονιάς ενώ ακολούθησαν επίσης δονήσεις στην Κρήτη (4 Ρίχτερ) καθώς και στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, λίγο πάνω από τα ελληνικά σύνορα.

Επίσης, δονήσεις μικρή δυναμικότητας σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή της Σκιάθου αλλά και στην Πάτρα μεγέθους 3,8 Ρίχτερ

Οπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός στην Κεφαλονιά, καταγράφηκε την 01:44, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο του Ιονίου, σε απόσταση 44 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και 296 χλμ. δυτικά της Αθήνας, σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Οι σεισμολόγοι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα από τη δραστηριότητα, αλλά βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μιλώντας στον Σκάι επιβεβαίωσε το μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανέφερε όμως ότι δεν είναι ανησυχητικό. «Δεν έχουμε ξεπεράσει τα όρια της σεισμικής δραστηριότητας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».