Οι βορειοκορεάτες ακύρωσαν την τελευταία στιγμή προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στο περιθώριο των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάν στη Νότια Κορέα.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος είχε συμφωνηθεί και προγραμματιστεί να συναντηθεί με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νότια Κορέα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά οι βορειοκορεάτες ακύρωσαν το ραντεβού την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη αξιωματούχος των ΗΠΑ.

«Η Βόρεια Κορέα προσέφερε την προοπτική της συνάντησης με την ελπίδα ότι ο αντιπρόεδρος θα έστελνε ηπιότερο μήνυμα, με το οποίο θα μπορούσαν να κάνουν προπαγάνδα στην παγκόσμια σκηνή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», ανέφερε ο προσωπάρχης του Πενς, Νικ Ειρς.

Οταν ο Πενς κατήγγειλε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα και ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον σχεδίαζε την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, «ακύρωσαν τη συνάντηση, ή ίσως ποτέ δεν εννοούσαν ειλικρινά να την πραγματοποιήσουν», πρόσθεσε ο Ειρς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από