«Δεν ήρθα σήμερα για να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του για την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και ανέβηκε στο βήμα υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα από βουλευτές της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για «τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Δεν ψάξατε τους ενόχους, τους επιλέξετε, είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «θα φτάσω μέχρι το τέλος» για να αντιμετωπίσω αυτό το πραξικόπημα. Δεν πρόκεται να κρυφτώ πίσω από παραγραφές και ασυλίες, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι όταν αποδειχθεί ότι το κατηγορητήριο εναντίον του και εναντίον αθώων είναι στημένο θα φανεί το ολέθριο προηγούμενο που δημιουργήθηκε, καθώς κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ψευδομάρτυρες και να σπιλώνει τους προηγούμενους.

«Δεν είναι κυρίως ο θυμός που νιώθω, είναι η βαθιά ανησυχία για το πού οδηγείται η χώρα και ο κατήφορος αυτός να σταματήσει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι με τη σκευωρία εναντίον του και εναντίον των άλλων «εμπλεκομένων», η κυβέρνηση θέτει σε διακινδύνευση την ίδια τη Δημοκρατία. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι όταν προκύψει ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. «Κάθε επόμενη κυβέρνηση θα προσπαθεί να σπιλώνει την προηγούμενη με ψευδομάρτυρες. Αν σπιλώνουν, όμως τον πρωθυπουργό χωρίς καμία απόδειξη και με αντιφατικές μαρτυρίες, τότε πού βρισκόμαστε; Κι αν γίνεται εναντίον πολιτικών, τότε γιατί να μην γίνεται και εναντίον των πολιτών… Από τον λασποπόλεμο δεν έχουν να χάσουν τίποτε οι βρώμικοι, έχουν να χάσουν οι καθαροί… Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός από την προσωρινή διακυβέρνηση να πάρουν και την εξουσία. Έφθασαν να αμφισβητήσουν ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας», είπε

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από τότε συναντιόταν με φαρμαοκοβιομήχανους, σημειώνοντας: «τους στηρίζατε και καταψηφίζατε; τα πήρατε τότε; ήρθαν τότε βαλίτσες και σε εσάς; Αλλά συναντιόσασταν και μετά μαζί τους τα ξαναπήρατε και τότε; Γιατί εμείς τους κυνηγούσαμε».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε ακόμα το ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψήφιζε τα μέτρα και στήριζε τους φαρμοκοβιομήχανους.

Πρόσθεσε ότι η πολιτική μεθόδευση, τα πολιτικά κίνητρα και η άσκηση πιέσεων σε δικαστικούς άρχισαν νωρίς: «Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε μαρτυρία εναντίον μου ή εναντίον του κ. Πικραμμένου. Πού το ήξεραν Τσίπρας και Βαξεβάνης; Είχαν προφητικό χάρισμα; Το έστησαν, πρώτα έστησαν τη συκοφαντία και 11 μήνες μετά βρήκαν και τους ψευδομάρτυρες για να το δέσουν».

«Δεν ψάχνετε ενόχους του επιλέξατε πολύ νωρίτερα εσείς οι ίδιοι» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος τον κ. Φρουζή τον είχε δει δύο φορές θεσμικά μπροστά σε κάμερες, ρωτώντας την κυβέρνηση: «Εσείς και οι υπουργοί σας πόσες φορές έχετε συναντήσει τον κ. Φρουζή και δημόσια και ιδιαιτερως; Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Εφτασαν στο σημείο να διαδώσουν ότι το όνομα μου εμπλέκεται και στην έρευνα του FBI αλλά στα στοιχεία που τους έστειλε δεν υπάρχει καν το όνομα μου. Εκείνοι ρώτησαν αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έρευνα, είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας:Ρωτάει λοιπόν ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα και το FBI μα γιατί δεν είπε λέξη για μένα, και συνέχισε:«Εσείς και η κ. Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI. Είχε το θράσος να μιλήσει για παρακράτος, ρωτήστε όμως τους δικαστικούς ποιον θεωρούν παρακράτος». Ακολούθως είπε ότι επί τρεις μήνες δεν έστειλαν τον φάκελο αμελλητί στη Βουλή και μάζευαν αστήρικτες κατηγορίες.

«Αυτά τα απίστευτα πράγματα δεν θα τα έκαναν οι δικαστικοί λειτουργοί δίχως την πίεση των πολιτικών τους προϊσταμένων», είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς. «Μιλάω για Τσίπρα και για Παπαγγελόπουλο. Μπλέξανε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη με τον πρώην πρόεδρο του Χρηματιστηρίου, καθώς επίσης και ημερομηνίες… Θέλω να θυμίσω ότι το θεσμό των προστατευομένων μαρτύρων τον θέσπισε η δική μου κυβέρνηση το 2014, ενώ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε». Συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο για τους προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι έχουν ίδιον όφελος και εμπλοκή στην υπόθεση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των υπουργών κ.κ. Παπαγγελόπουλου και Πολάκη. Αυτό που συνέβη είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους», συνέχισε.

Τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία όπως είπε στοχοποιεί και πιέζει η ίδια η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ζητά έλεγχο για τους τρεις εισαγγελείς που διέπραξαν σωρεία λαθών και κατάχρηση εξουσίας. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για γκεμπελικό τέχνασμα και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος να το εξουδετερώσει είναι προσφεύγοντας εκείνος στη δικαιοσύνη.

Συνέχισε την επίθεση λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στον ελληνικό λαό. Πόσο στοίχισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, 100 δισ. ή 200 δισ. όπως λέει ο Ρέγκλινγκ;

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων τον θέσπισε η δική του κυβέρνηση, το2014 με ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει, όπως είπε και πρόσθεσε ότι επίσης η δική του κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς των πολιτικών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί σήμερα «να εφαρμόσει νόμο που καταψήφισε εναντίον μας».

«Συνέβη η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους και την κάνατε εσείς οι ίδιοι. Μόνοι σας ξεμπροστιάζεστε» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση του στην κυβέρνηση λέγοντας: «Εδώ τα τσιράκια τους με παρουσίασαν μέχρι και με τους νεοναζί», προσθέτοντας ότι «το λένε αυτοί που ψήφιζαν μαζί τους. ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ΧΑ ανατρέψατε την κυβέρνηση το 2014».

«Εμάς μας παραπέμπουν για παραγεγραμμένα δήθεν αδικήματα εγώ τους παραπέμπω για πραγματικά αδικήματα», είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας: «οι λογαριασμοί μου θα ανοίξουν αλλά θα ανοίξουν και οι δικοί τους. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές και ασυλία. Εσείς θα κρυφτείτε στη δική μου μήνυση πίσω από την ασυλία;».

«Ποιος είναι ο υπουργός ΠΚ; Που ενώ τους δικούς μου υπουργούς τους πέταξαν στα σκυλιά αυτόν τον έκρυψαν πίσω από τα αρχικά τους» επεσήμανε.

Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει και για τη οικονομική μεγαλύτερη ζημιά από συστάσεως ελληνικού κράτους, είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι: Ανοίγοντας τα σύνορα δώσατε ένα μεγάλο όπλο πίεσης και εκβιασμού στον Ερντογάν κατά Ελλάδας και Ευρώπης που δεν είχε πριν καικάθε τόσο απειελί ότι θα ανοίξει την κάνουλα και τα στείλει και άλλους.

Θα λογοδοτήσετε και για τη σπίλωση των αντιπάλων σας και για το διαχασμό του λαού, για τις πιέσεις στη δικαιοσύνη, για το αριστερό παρακράτος, για τους δικούς σας Ρουβίκωνες που εξελίσσονται σε παρακράτος, για την ανομία στα Πανεπιστήμια, είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας: «Θα γίνουν και προανακριτκές και ειδικά διικστήρια αν χρειαστεί».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε τέτοιες ώρες, με την προκλητικότητα της Τουρκίας,θα έπρεπε πράγματι να είμαστε όλοι ενωμένοι, αλλά δεν χτίζεις ενότητα όταν διχάζεις το λαό.

Δεν είστε το νέο, είστε το χειρότερο παλιό, είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι «κάθε τραγωδία έχει την κάθαρση της» επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει. Θαλογοδοτήσετε και για τη σκευωρία εναντίον μου και για το διχασμό και για τη ζημιά που κάνατε στη χώρα, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.