«Η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους ώστε να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία», δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Ο ίδιος όπως είπε κλήθηκε στην Βουλή για να απαντήσει σε μια κατηγορία ότι δήθεν έλαβε χρήματα για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα μιας εταιρείας. «Οι κατηγορίες είναι ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες. Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως είπε περίμενες μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό του, γιατί όπως είπε «δεν αφήσαμε τότε τη χώρα να χρεοκοπήσει. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά».

Επί πρωθυπουργίας μου δεν καταβλήθηκαν χρήματα στις φαρμακευτικές. Δώσαμε μόνο χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία, συνέχισε και κατέληξε λέγοντας ότι διερωτώμαι ειλικρινά πώς μπορεί να ισχυριστεί ακόμα και ο πιο κακόπιστος ότι διευκόλυνα την αποπληρωμή χρεών προς τη Novartis. Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω».