Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με ευθεία επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κινήθηκε η ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

«Είναι προσβολή απέναντι σε εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση να ταυτίζεται με το καθεστώς της 21ης Απριλίου», τόνισε και αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis είπε πως πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου βαθμού με εμπλοκή εκατοντάδων γιατρών και, πιθανώς, πολιτικών προσώπων.

Ο Σταύρος Κοντονής έκανε λόγο για «εκτόξευση απειλών με «αγοραίο τρόπο» και απειλές για ειδικά δικαστήρια που συνδυάζονται με «δακτυλικά αποτυπώματα» από τον Αντώνη Σαμαρά. Τι επικαλείται; Εικασίες, υποθέσεις και δημοσιεύματα. Δεν ακούσαμε γεγονότα για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση» σημείωσε, εκτιμώντας ότι αυτά είναι δείγματα πανικού μπροστά σε μια εισαγγελική έρευνα.

«Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας λένε ότι είναι σκευωρία», ανέφερε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας πως «στελέχη της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Λευτέρης Αυγενάκης, εδώ και χρόνια μιλούσαν για σκάνδαλα και διεθνείς διαγωνισμούς που δεν έγιναν για χρόνια. Αυτό είναι σκευωρία ή σκάνδαλο; Αν είναι σκευωρία να απευθυνθείτε στον κ. Αυγενάκη».

Τόνισε, επιπλέον, «ότι από ένα δισ. φτάσαμε στα πέντε, από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;» διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τις κατηγορίες για παρεμβάσεις στις Δικαιοσύνη υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Ή αυτό συμβαίνει ή είναι χειραγωγούμενη. Δεν μπορούμε να λέμε τη μια ημέρα το ένα και την άλλη το άλλο» σημείωσε.