Στο στόχαστρο βρέθηκε η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου όταν η Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε με βάση τα πρακτικά της Βουλής ότι σε συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου στο τέλος χρησιμοποίησε την φράση «Αι στο διάβολο» εναντίον του.

Η ΝΔ έθεσε θέμα περί προσωπικού και ζήτησε απο την κ.Χριστοδουλοπουλου να ανακαλέσει .

Να εξαλειφθεί από τα πρακτικά ήταν αστοχία και αγένεια οποίος και αν το είπε απάντησε η κ.Χριστοδουλοπουλου η οποία τελικά έδωσε το λόγο στον κ.Αθανασιου για το προσωπικό .

«Έχουμε καλή συνεργασία και αμοιβαία εκτίμηση αυτό που κάνετε τώρα είναι ανεπίτρεπτο. Σας ενόχλησαν οι παρεμβάσεις μου για την υπόθεση. Να το ανακαλέσετε τώρα. Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο αυτό που γίνεται», απάντησε ο πρώην Υπουργός στην παρέμβαση του.

Διαβάστε το διάλογο Χριστοδουλοπούλου-Δένδια:

«Τ. Χριστοδουλοπούλου: Δεν τον έθιξα, δεν τον αμφισβήτησα.

Ν. Δένδιας: Εξηγήστε το στον κ. Αθανασίου. Είναι στα πρακτικά.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Κύριοι κοιτάξτε να δείτε μπορούμε εδώ…. Κυριε Δένδια…

Ν. Δένδιας: Να ζητήσετε την διαγραφή από πρακτικά και πείτε στον κ. Αθανασίου ότι τον τιμάτε και τον υπολήπτεστε.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Ετσι θα το λήξω. Εγώ δεν το άκουσα όπως δεν το άκουσε κανείς. Φαίνεται ότι το άκουσαν τα πρακτικά. Δεν το αμφισβητώ. Οποιος το είπε δεν ήταν απλά αστοχία και αγένεια αλλά οτιδήποτε άλλο» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής επιλέγοντας να συνεχίσει με ειρωνική διάθεση αντί να ανακαλέσει.

Χριστοδουλοπούλου: Δεν χρησιμοποίησα υβριστική έκφραση εναντίον του Χ. Αθανασίου

«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου» αναφέρεισε γραπτή δήλωσή της η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και προσθέτει:

«Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά».

«Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.