«Οι Έλληνες παλεύουν και νικούν την κρίση» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Stuttgarter Zeitung για την Ελλάδα. «Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Οι ελεγκτές της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου αξιολογούν θετικά τις ελληνικές προσπάθειες μετά από ελέγχους στην Αθήνα» γράφει η εφημερίδα της Στουτγάρδης.

Όπως προσθέτει, «η δημιουργία ενός ψηφιοποιημένου Μητρώου Πολιτών, με τη βοήθεια του οποίου δεν θα είναι πια εφικτές απάτες στην καταβολή συντάξεων, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Από στοιχεία των ελεγκτών της Επιτροπής Προϋπολογισμού», τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας προκύπτει ότι «και η δημιουργία του κτηματολογίου συνεχίζεται χωρίς εμπόδια».

Η Stuttgarter Zeitung αναφέρει, επίσης, ότι «μετά τους επιτόπιους ελέγχους οκτώ προγραμμάτων από αντιπροσωπεία της Επιτροπής Προϋπολογισμού, η επικεφαλής του ευρωπαϊκού κλιμακίου και ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Ίγκεμποργκ Γκρέσλε, δήλωσε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει με εντυπωσιακή συνέπεια όσα οφείλουν να γίνουν.

Η χώρα εξελίσσεται σε σύγχρονο κράτος. Σε αυτήν τη διαδικασία τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο».