Ο διάλογος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε καλά αποτελέσματα, δήλωσε από τη Σόφια η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φ.Μογκερίνι, η οποία συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Υπάρχει συνεχιζόμενος διάλογος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, ο οποίος είναι πολύ ενθαρρυντικός και διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Είναι διμερής διαδικασία που σεβόμαστε, παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και υποστηρίζουμε πολύ. Θέλω να αναφέρω ότι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο, πιστεύω, στα βήματα που έχουν κάνει και η Αθήνα και τα Σκόπια πρόσφατα και τα οποία είναι πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον» ανέφερε η κ. Μογκερίνι.

«Εχω εντυπωσιασθεί θετικά»

«Θέλω να τονίσω ένα σημείο εδώ. Ξέρω πολύ καλά πως οι διαφορές, τα διμερή θέματα είναι πάντα ευαίσθητα στην κοινή γνώμη και των δύο πλευρών. Και αυτό αποτελεί τη φύση των διαφορών αυτού του είδους παντού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

»Ετσι χρειάζεται σθεναρή πολιτική ηγεσία, πολύ κουράγιο, αλλά και σαφής αποφασιστικότητα και ξεκάθαρο όραμα του τί είναι καλύτερο για τον ίδιο τον λαό σου. Πιστεύω ότι έχουμε καλό παράθυρο ευκαιρίας τώρα να συνδέσουμε αυτά τα ενθαρρυντικά βήματα με προοπτική που θα είναι σαφώς ωφέλιμη για όλη την περιοχή και επίσης για τις δύο χώρες που έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην περιοχή.

»Οπότε έχω εντυπωσιασθεί θετικά και είμαι έτοιμη να υποστηρίξω με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο τη συνέχιση του διαλόγου για τον οποίο η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν δεσμευτεί. Και ελπίζω ότι αυτό θα μπορέσει να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα σύντομα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από