Ο επιβήτορας της ποδοσφαιρικής εξουσίας Κριστιάνο Ρονάλντο γιόρτασε την ημέρα των ερωτευμένων με δύο γκολ εναντίον της επηρμένης Παρί Σεν Ζερμέν του Νεϊμάρ οδηγώντας τη Ρεάλ σε νίκη με 3-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η αποκαθήλωση της Βασίλισσας από τον θρόνο της αναβλήθηκε τουλάχιστον μέχρι τις 6 Μαρτίου, όταν οι Γάλλοι θα υποδεχθούν τη Ρεάλ στο Παρκ Ντε Πρενς για τη ρεβάνς.

Τρέχει με 100 ο Ρονάλντο

Ο μίστερ Τσάμπιονς Λιγκ Ρονάλντο σκέπασε με τη σκιά του τον αλαζόνα Νεϊμάρ, σπάζοντας το φράγμα των 100 γκολ στην κορυφαία διοργάνωση με τα χρώματα μιας ομάδας –ο πρώτος που το καταφέρνει. Με τα δύο χθεσινά ο Πορτογάλος έφτασε τα 116 συνολικά και τα 101 με τη λευκή φανέλα, στέλνοντας μήνυμα για το ποιος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Παρί άνοιξε τις πύλες της κολάσεως για τη Ρεάλ στο 33′ όταν προηγήθηκε με τον Ραμπιό. Ο Ουνάι Εμερι δήλωνε πριν από το παιχνίδι πως η Παρί ξεκίνησε ουσιαστικά την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ αμέσως μετά την περίφημη remontada, τη συντριβή της με 6-1 από την Μπάρτσα πέρυσι.

Η εξέλιξη του αγώνα έδειξε ωστόσο πως το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Ο Ρονάλντο με πέναλτι στο 45′ έφερε το ματς στα ίσια, για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ρίχνοντας το ματς τους Μπέιλ, Λούκας και Ασένσιο άλλαξε τον ρου της αναμέτρησης με τον τελευταίο να σερβίρει δύο γκολ στο 83′ και στο 86′ στους Ρονάλντο και Μαρσέλο.

Οι δύο προπονητές επεφύλαξαν αρκετές εκπλήξεις στις ενδεκάδες τους. Η μεγαλύτερη από την πλευρά του Ζιντάν ήταν η επιλογή του Ισκο στη θέση του Μπέιλ με τον Ισπανό να είναι αλάνθαστος στο πρώτο ημίχρονο. Ο Εμερι δεν εμπιστεύτηκε τον αρχηγό Τιάγκο Σίλβα και στη θέση του χρησιμοποίησε τον νεαρό Κιμπέμπε. Ο Βραζιλιάνος αρνήθηκε να κάνει ζέσταμα και όπως όλα δείχνουν θα πάρει διαζύγιο από την Παρί το καλοκαίρι.

Πάρτι έστησε η Λίβερπουλ στο Οπόρτο υποχρεώνοντας τους Δράκους στην πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή τους ήττα, με σκορ 5-0. Μανέ με χατ τρικ, Φιρμίνο και Σάλαχ ήταν οι σκόρερ, με τον Αιγύπτιο να κάνει ερωτική εξομολόγηση στη μπάλα με επίδειξη υψηλής τεχνικής πριν τη στείλει στα δίχτυα των Δράκων. Ηταν το 30ό φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σε συνδυασμό με την επικράτηση την Τρίτη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Βασιλείας με 4-0 στην Ελβετία, οι Αγγλοι έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει δύο θέσεις στα προημιτελικά, ενώ η Τότεναμ έχει ασφαλώς προβάδισμα έναντι της Γιουβέντους μετά το 2-2 στο Τορίνο.