Σε επιφυλακή, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια της Τουρκίας καλεί ο συνταξιούχος συνταγματάρχης και νυν πολιτευτής, του εθνικιστικού «Καλού Κόμματος»  Αλί Τουρκσέν.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού Boxer αναφέρεται στην ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή των Ιμίων, ανοιχτά του Μπόντρουμ (σσ της Αλικαρνασού), και καλεί σε ρεπορτάζ της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, τον  Αλί Τουρκσέν, να σχολιάσει τις εξελίξεις, ως έναν από τους «ήρωες» της κρίσης των Ιμίων το 1996.

«Η Ελλάδα παίζει και επισήμως το παιχνίδι του Ακροβάτη που επιζητά προσοχή. Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και μία βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση θα πρέπει κατ’ αρχήν να δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας». 

«Αύριο θα επικαλεστούν τα χωρικά ύδατα, είτε την ΑΟΖ, είτε τον εναέριο χώρο και δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε, ούτε τα πλοία μας να πλησιάζουν, ούτε ςνα πραγματοποιούμε στρατιωτικές ασκήσεις, ούτε θα έχουμε δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο».

«Η Τουρκία ό,τι θέλει να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς υποχωρήσεις. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά μην τον επιζητάς ούτε εσύ. Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας “τι κάνεις εκεί;”. Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά αν ξεκινήσεις να δίνεις, θα συνεχίσουν να ζητάνε περισσότερα».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στα γεγονοτα της Δευτέρας, ενώ υποστηρίζει ότι την Τρίτη δύο ελληνικά πλοία προσπάθησαν να πλησιάσουν στα Ίμια ωστόσο τα τουρκικά πλοία δεν το επέτρεψαν. Μετά από δύο μέρες έντασης μία ενδεχόμενη κρίση στα Ίμια έχει επανέλθει στην επικαιρότητα. Την Τετάρτη, 8 τουρκικά πλοία περίμεναν στην περιοχή, έξι ελληνικά πλοία συντηρούσαν την ένταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από