Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου ολοκληρώνεται σήμερα, με την προπόνηση να γίνεται το απόγευμα στα Σπάτα. Η Ενωση έχει επικεντρωθεί απόλυτα στο αυριανό παιχνίδι με την ουκρανική ομάδα, όπου μαζί με τη συμπαράσταση του κόσμου της (η προπώληση ξεπέρασε χθες τα 25.000 εισιτήρια) στοχεύει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους 16 του Europa League. Για το συγκεκριμένο ματς ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κονέ και Λόπες, όμως οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι. Αφού και ο Βράνιες προπονήθηκε κανονικά χθες και αναμένεται να βρεθεί στο βασικό σχήμα, στο πλευρό του Τσιγκρίνσκι. Ενα σχήμα πάντως που ακόμα παραμένει ανοικτό. Τόσο ως προς τη διάταξη όσο και ως προς τα πρόσωπα που θα επιλεγούν από τον ισπανό τεχνικό.

Ο Χιμένεθ σκέφτεται την επιλογή του 3-5-2 που χρησιμοποιεί κυρίως στα ευρωπαϊκά ματς, όμως η απουσία του Λόπες αλλά και εκείνη του Χουλτ (δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα) δημιουργούν πρόβλημα στο αριστερό άκρο. Που θα μπορούσε να καλυφθεί είτε με τον Μπακάκη είτε με τον Μπακασέτα. Με την κάθε επιλογή από τις παραπάνω όμως να λογίζεται ως λύση ανάγκης για τη συγκεκριμένη θέση.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να δούμε την ΑΕΚ με το ίδιο σχήμα που αγωνίστηκε και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Διατηρώντας δηλαδή την τετράδα στην άμυνα και αλλάζοντας απλά πρόσωπα στην ενδεκάδα της. Με τους Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλο να δείχνουν «σίγουροι» για το αυριανό ματς, παίρνοντας θέση στον άξονα και στα άκρα αντίστοιχα. Πάντα στην πιθανότητα που ο Χιμένεθ καταλήξει στη λύση του 4-4-1-1 για το παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου.