Την άποψη «όποιος πήρε χρήματα να τιμωρηθεί» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η υπόθεση Novartis «είναι μία υπόθεση που ήρθε γρήγορα χωρίς να δεθεί το κατηγορητήριο και πιθανολογώ ότι έφεραν το σκάνδαλο για να καλύψουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Όπως υποστήριξε ,μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real fm, «εάν υπάρχει σκάνδαλο, πρέπει να τα πήραν και πολιτικοί. Η δικογραφία που γνωρίζουμε έχει πολλά κενά. Πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι «το θέμα είναι χαμένο» και πρόσθεσε: «Αυτό αποκόμισα από τη συνάντησή μου με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Οι Αμερικανοί είναι κάθετοι ότι το θέμα έχει λήξει και θα δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια».

Περιγράφοντας τη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Είπα στον κύριο πρέσβη ότι το 2008 ο λαός δεν αντέδρασε γιατί δεν υπήρξε συμφωνία, αποφασίστηκε ότι το θέμα εκκρεμεί. Οι Σκοπιανοί δεν θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Και διεθνής συμφωνία να υπάρξει, δεν θα την τηρήσουν τα Σκόπια. Απορώ πώς ο πρωθυπουργός και ορισμένα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, δίνουν με τόση ευκολία το όνομα. Το θεωρώ προδοσία. Δεν είναι εθνική θέση η σύνθετη ονομασία».

Επίσης, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «άστοχη ενέργεια» τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», συμπληρώνοντας ότι «δεν αρμόζει σε έναν δήμαρχο Θεσσαλονίκης να θέλει να παρουσιάζεται ως πρόθυμος να τα δώσει όλα».

Τέλος, ερωτηθείς για την τουρκική προσκλητικότητα ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Έναν χρόνο τώρα ζητώ να συγκληθεί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα εξοπλιστικά ζητήματα. Η Τουρκία θα κάνει πολλά Ίμια στο μέλλον. Οι Τούρκοι λειτουργούν ως νταβατζήδες στην περιοχή, εάν δεν ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουμε πρόβλημα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από