Φωτογραφία που δείχνει το ελληνικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης μετά τη διεμβόλιση από το τουρκικό σκάφος, δημοσίευσε το militaire.gr.

Η φωτογραφία δείχνει τις ζημιές που υπέστη το «Γαύδος» από την πρόσκρουσή του με το τουρκικό. Είναι φανερό ότι έχει χτυπηθεί με δύναμη καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πλοίαρχος είχε δώσει εντολή για να χτυπηθεί το ελληνικό σκάφος στη μέση αλλά την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα έπειτα από ελιγμό του Ελληνα καπετάνιου.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως ήταν μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας.

«Το σκάφος του Λιμενικού ήταν στα χωρικά μας ύδατα στο πλαίσιο περιπολίας και η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος. Η τουρκική ακταιωρός με τον τρόπο που κινήθηκε και πέραν των εθνικών συνόρων τους και πέραν των κανόνων ναυσιπλοΐας, τους παραβίασε.Πιστεύω ότι ήταν μια ενέργεια η οποία ήταν επιθετική.Εμείς ως κυβέρνηση διαφυλάτττουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, βρισκόμαστε εκεί και θα βρισκόμαστε εκεί.Προασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παρακολουθούμε με ψυχραιμία», είπε ο κ. Σαντορινιός.