Υψηλή ζήτηση φαίνεται ότι παρουσιάζει ο κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών, με τις εταιρείες να αναζητούν προσωπικό σε διάφορους τομείς απασχόλησης σε όλο τον κλάδο. Εισιτήριο για τις συγκεκριμένες θέσεις αποτελεί το πτυχίο πληροφορικής, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει εκτός από τη γνώση ξένων γλωσσών, κυρίως της αγγλικής, να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στη σχεδίαση και στη δημιουργία βάσεων δεδομένων.

Για τις περισσότερες θέσεις απαραίτητη θεωρείται η προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις.

Ειδικότερα:

n Πέντε άτομα για τον τομέα της πληροφορικής αναζητά η εταιρεία Epsilon NET AE.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναζητά έναν Microsoft.NET Developer, έναν Web Developer, έναν junior cloud Engineer, έναν Oracle Developer και έναν Software Develompent Enginner. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν άριστη γνώση ανάπτυξης εφαρμογών με τη χρήσηMicrosoft.NET Framework, C#, Microsoft SQL Server, αλλά και εμπειρία στον σχεδιασμό και στην ανάλυση εμπορικολογιστικών εφαρμογών.

Για τις θέσεις του Web Developer και του Software Develompent Enginner οι υποψήφιοι πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν καλή γνώση ανάπτυξης web εφαρμογών με τη χρήσηASP.NET ΜVC,C#, AJAXκαιMicrosoft SQL Server, ενώ θα εκτιμηθεί γνώσηKendo UIκαιTypescript, καλή γνώση ανάπτυξης web εφαρμογών με τη χρήσηASP.NET MVC,C#,AJAXκαιMicrosoft SQL Server.

Γνώσεις συστημάτων τεχνολογίας Microsoft (Windows Server, DNS, Hyper-V, DHCP, Active Directory κ.ά.) πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις του junior cloud Engineer.

Πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης Σχολής Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών ή σχετικής κατεύθυνσης, πολύ καλή γνώση και εμπειρία σε ανάπτυξη επιχειρηματικών εφαρμογών με εργαλεία και τεχνολογίεςOracle, Oracle Developer Suite (Forms & Reports), PL/SQL, Oracle RDBMS, αλλά και καλές γνώσεις αρχών προγραμματισμού, σχεδιασμού βάσεων δεδομένων και αρχιτεκτονικών πληροφοριακών συστημάτων (Client-Server, SOA, Web) απαιτούνται για τη θέση του Oracle Developer.

Βιογραφικά στη διεύθυνση: http.//epsilonnet.gr

– Εναν προγραμματιστή για τα γραφεία της στην Αθήνα αναζητά η εταιρεία CANDI, ο οποίος θα απασχοληθεί στην ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας και στην εκτέλεση έργων πληροφορικής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν προϋπηρεσία δύο ετών σε αντίστοιχη θέση και γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού. Εμπειρία στη σχεδίαση και στη συντήρηση σχεσιακών βάσεων δεδομένων, στη χρήση και δημιουργία web services, καθώς και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Βιογραφικά στο e-mail : cv@candi.gr.

Εναν προγραμματιστή σε PowerBuilder/microsoft VS αναζητά η εταιρεία SYSCO AE.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν γνώση και εμπειρία σε τεχνολογίες Microsoft Visual Studio, Visual Basic, HTML5, Web Services/API’s, Crystal Reports, τουλάχιστον διετή γνώση και εμπειρία σε PowerBuilder 6.5, 9.0, 12.0, πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για προγραμματισμό και άριστη γνώση σχεσιακών βάσεων δεδομένων (SQL, My SQL, PL/SQL). Βιογραφικά στο http://sysco.gr/careers/.

Εναν Software Developer αναζητά η εταιρεία Ε-gate.gr για τα γραφεία της στο Μαρούσι. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ στον τομέα της πληροφορικής, προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε C# / .NET Framework, κυρίως Windows Forms Applications, απαραίτητη γνώση object oriented programming, προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών σε Postgres 9+, MS-SQL 2005+, MySQL, άριστη γνώση Linux Server Administration, προϋπηρεσία σε ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση σε σύνθετα τεχνικά περιβάλλοντα, αλλά και εμπειρία σε περιβάλλοντα Virtualization– Virtualbox. Βιογραφικά στο https://www.egate.gr.

Τεχνικούς τεχνολογίας καταστημάτων αναζητά η εταιρεία Κωτσόβολος.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν απαιτούμενη προϋπηρεσία το λιγότερο 2 χρόνων σε ανάλογη θέση, πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ στον τομέα της τεχνολογίας, άριστη ικανότητα διάγνωσης και επίλυσης βλαβών, καθώς και συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών, καλή ικανότητα διάγνωσης και επισκευής tablet και λογισμικού Android αλλά και καλή γνώση λειτουργικών συστημάτων, λογισμικού πακέτου εφαρμογών Office και υπηρεσιών δικτύου LAN – WAN. Βιογραφικά στο http://corporate.kotsovolos.gr.

Εναν προγραμματιστή αναζητά η εταιρεία estos με έδρα την Κατερίνη. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο πληροφορικής (ΑΕΙ / ΤΕΙ), γνώσεις προγραμματισμού σε σύγχρονη γλώσσα: Visual Basic, C#, C++ και γνώσεις βάσεων δεδομένων (SQL). Βιογραφικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας http://www.e-stos.gr/contact.

Εναν προγραμματιστή Unity και έναν προγραμματιστή Android αναζητά η εταιρεία MLS Innovation Inc.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ από σχολές πληροφορικής ή πολυτεχνείο, Unity programming / game development, Android / Java, τουλάχιστον 3 έτη εμπειρίας σε αντίστοιχη θέση και καλή γνώση αγγλικών. Βιογραφικά στο e-mail mail@mls.gr