Η ήττα της Ρεάλ από τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη, μετά από εννέα χρόνια, δεν εμπόδισε τον Φλορεντίνο Πέρεθ να επισκεφθεί τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια, μετά το παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της «Βασίλισσας» συνεχάρη τους θριαμβευτές της Μαδρίτης, ενώ στη συνέχεια πλησίασε τον εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Αγγελόπουλο, για να του δώσει συγχαρητήρια, σφίγγοντας του το χέρι, και να ανανεώσει το… ραντεβού τους στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Αμέσως μετά την ολιγόλεπτη συνομιλία των δύο ανδρών, ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποχώρησε από το γήπεδο.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, μίλησε μετά το τεράστιο «διπλό» των «ερυθρόλευκων» στη Μαδρίτη, απέναντι στη Ρεάλ, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η ομάδα… «δε διοικείται από το facebook και με βάση όσα γράφονται στα social media». Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τον «άθλο» των Πειραιωτών, σχολίασε την κρίση που πέρασε η ομάδα, αναφέρθηκε στην έντονη συζήτηση που είχε γίνει στα αποδυτήρια, ενώ κατέληξε με την υπόσχεση… «Θα σας τα πούμε όλα στο Βελιγράδι (σ.σ. εκεί θα φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ της Euroleague)».

«Πολύ μεγάλη νίκη, πολύ μεγάλη ικανοποίηση, μετά από όσα είχαν γίνει», είπε αρχικά στην κάμερα της NOVA και συνέχισε: «Καταλάβαμε όλοι τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Εμείς μιλάμε και στις νίκες και στις ήττες. Υπήρχε αμφισβήτηση για όλους, το αντιμετωπίσαμε με ηρεμία. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε. Υπήρχαν λόγοι γι’ αυτό που έγινε. Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση στα αποδυτήρια, σχετικά έντονη. Όταν πάμε καλύτερα, θα μάθετε πιο πολλά για όσα έγιναν. Ήταν λίγο δυνατή συζήτηση. Θα σας τα πούμε όλα στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός δε διοικείται από το facebook και με βάση όσα γράφονται στα social media. Ξέρουμε τι κάνουμε, είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 10ετία. Για να έχεις φτάσει στην κορυφή κόντρα σε Κολοσσούς, κάτι κάνεις. Ας απολαύσουμε αυτή την ομάδα, γιατί δεν ξέρω αν θα υπάρξει άλλη τέτοια».

Στην αμυντική προσήλωση του Ολυμπιακού, εστίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:«Νομίζω ότι η άμυνά μας ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι του αγώνα. Με την καλή άμυνα ελέγξαμε τον ρυθμό και δεν επιτρέψαμε στην Ρεάλ να παίξει το παιχνίδι της, με αιφνιδιασμούς και γρήγορες καταστάσεις, με πολλά σουτ σποτ απ, καθώς έχουν καλούς σουτέρ», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού «Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ντέρμπι μέχρι τέλους. Και θεωρώ ότι στο τέλος παίξαμε μία ή δύο καλές άμυνες και πήραμε το παιχνίδι. Είναι μια σημαντική νίκη επειδή πρώτα απ’ όλα παίξαμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα, ένα από τα φαβορί για να φτάσουν στο Final Four. Είναι σημαντική, επίσης, για την ψυχολογία μας και για την βαθμολογία, επειδή έχουμε δύο νίκες εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης».