Ένας παλιός… γνώριμος θα είναι ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Μπαρτσελόνα για το υπόλοιπο της σεζόν Ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι ανέθεσε τα «ηνία» της ομάδας στον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο 68χρονος Σέρβος κάθησε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» την διετία 2002-2004 και τους οδήγησε στον πρώτο τίτλο τους στη EuroLeague, αλλά και στο μοναδικό «τριπλ κράουν» του συλλόγου, το 2003. Επίσης, υπό την καθοδήγηση του Πέσιτς η Μπαρτσελόνα κατέκτησε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο Ισπανίας του 2003.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέσιτς διαδέχεται τον Σίτο Αλόνσο, ο οποίος είδε μέσα στην εβδομάδα την «πόρτα της εξόδου», την ώρα που οι Καταλανοί βρίσκονται στην 15η θέση -μεταξύ 16 ομάδων- της EuroLeague με ρεκόρ 7 νίκες-15 ήττες. Η τελευταία ομάδα, στην οποία εργάστηκε ο Πέσιτς, ήταν η Μπάγερν Μονάχου, καθώς είχε τα «ηνία» της από το 2012 έως το 2016.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω σε έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο» δήλωσε ο Πέσιτς και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν μια γρήγορη απόφαση και την οριστικοποιήσαμε τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Αποφάσισα να αποδεχθώ αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Η αποστολή μου εδώ είναι να βοηθήσω το σύλλογό μου. Είμαι εδώ για να κάνω αυτή την ομάδα καλύτερη και όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι μπορώ να δώσω τα πάντα, προκειμένου να το κάνω να συμβεί».