Την ανάγκη εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, που να σέβεται τους κανόνες περί κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Συλλούρη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι το Κυπριακό είναι διεθνές και ευρωπαϊκό θέμα και δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές λύσεις που περιλαμβάνουν εγγυήσεις τρίτων και στρατεύματα κατοχής, επί του εδάφους μιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αποτελεί σαφή παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δεν νοείται κράτος-μέλος της ΕΕ με υπολελειμμένη κυριαρχία».

Επισήμανε, επίσης, ότι είμαστε ειλικρινείς και σαφείς έναντι της γείτονας Τουρκίας, επιθυμούμε την επίλυση του Κυπριακού, αλλά στους όρους που θέτουμε, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω γιατί δεν είναι όροι που αφορούν μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι όροι που αφορούν τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και εμείς είμαστε βαθιά Ευρωπαίοι.
Από την πλευρά του ο κ. Συλλούρης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τον κ. Παυλόπουλο, με την οποίο -όπως ανέφερε- τους συνδέει προσωπική φιλία, προσέθεσε δε ότι εθνικά και ευρωπαϊκά μας ενώνουν πολλά θέματα.

Αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού υπογράμμισε ότι θα λειτουργήσουμε ως Ευρωπαίοι στις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο, που μπορούν να διαδραματίσουν Ελλάδα και Κύπρος στην Ευρώπη και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από