«Οι καταγγελίες που περιέχονται στις καταθέσεις της δικογραφίας για τον Πάνο Καμμένο είναι σοβαρές και προέρχονται από πολύ σοβαρούς μάρτυρες», δήλωσε, την Παρασκευή, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημερώνοντας πως αυτή είναι η καταρχήν αξιολόγηση του κόμματός του από μία πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, η οποία αφορά την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή.

«Τα όσα καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για ενδελεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας. Είναι σοβαρές οι καταγγελίες από πολύ σοβαρούς μάρτυρες και εκατοντάδες οι σελίδες της δικογραφίας. Πρόκειται για καταθέσεις στρατιωτικών» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Συγκρίνοντας δε, καταρχάς, τις καταθέσεις στη δικογραφία Καμμένου με αυτή της Novartis τόνισε: «Είναι πολύ σφιχτά τα πράγματα, εδώ, απεναντίας με τη δικογραφία για τη Novartis».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι απεκδύεται της προστασίας τού νόμου περί ευθύνης υπουργών και επιθυμεί να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε «είναι καλό να θες να βγει η αλήθεια», όμως, παρατήρησε ότι «δεν κρίνονται οι υποθέσεις αυτές βάσει των δειγμάτων καλής συμπεριφοράς, αλλά υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και το Σύνταγμα, που ορίζουν αυτά τα θέματα».