Οταν οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου το μετατρέπουν σε χαλκείο, τότε όλα είναι πιθανά. Ολα μπορούν να γίνουν σε αυτή τη χώρα. Τίποτε δεν ανήκει στο χώρο του αδιανόητου με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτό γιατί το σημερινό κυβερνητικό κράμα δεν έχει σχέση με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Σύμπας ο πολιτικός κόσμος και μαζί με αυτόν και ο ελληνικός λαός την τελευταία εβδομάδα, αρχής γενομένης –όλως τυχαίως –την επομένη του συλλαλητηρίου, γίνονται μάρτυρες της πιο οπερετικής, της πιο θλιβερής και ταυτοχρόνως της πιο επαίσχυντης απόπειρας κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Η απόπειρα αυτή έγινε κάτω από πρωτοφανείς, αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες.

Συνθήκη πρώτη: Η συγκεκριμένη υπόθεση προαναγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 19.1.2018 όπου μιλούσε για «διαρκές μέτωπο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά» και υποσχόταν:

«Σας διαβεβαιώνω ότι εδώ ισχύει απόλυτα αυτό που είπε ο Ευκλείδης στους βουλευτές στην τελευταία συνεδρίαση: Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα…».

Συνθήκη δεύτερη: Εκτός από τον Πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εταίρος απειλούσε τους πολιτικούς τους αντιπάλους με βάση αυτή την υπόθεση αρκετές μέρες πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στην Βουλή.

Συνθήκη τρίτη: Την ημέρα που επρόκειτο η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισκέφτηκε τον Αρειο Πάγο, προφανέστατα τελείως αναρμοδίως, την αρμόδια εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη. Και ενώ η δεύτερη δήλωνε ότι αυτή η επίσκεψη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, ο υπουργός Δικαιοσύνης όχι μόνο τη συνομολογούσε, αλλά και την δικαιολογούσε όλως ατόπως.

Συνθήκη τέταρτη: Το βράδυ της ίδιας ημέρας το δίδυμο των κυβερνητικών υπουργών για θέματα Δικαιοσύνης μετά από σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό έκαναν δηλώσεις on camera επί της ουσίας της υπόθεσης και μάλιστα προδίκαζαν την εξέλιξή της. Ο δεύτερος δε στην ιεραρχία εξ αυτών δήλωνε μπροστά σε όλο το πανελλήνιο ότι είναι ενήμερος για την δικογραφία (!!!) και ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Συνθήκη πέμπτη: Διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή… Που περιείχε από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα φαιδρότητες που κατέθεσαν κάποιοι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες. Παντελής έλλειψη δηλαδή ουσιαστικού αποδεικτικού υλικού, τελείως αναντίστοιχου με όσα έλεγαν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Και με βάση αυτές τις φαιδρότητες, με τις οποίες η συμμορία προσπάθησε να συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, απονεμήθηκε στους ψευδομάρτυρες καθεστώς προστασίας ενώ ο νόμος επιβάλλει ρητά το καθεστώς αυτό να απονέμεται μόνο όταν οι καταθέσεις εμπεριέχουν στοιχεία σοβαρά.

Συνθήκη έκτη: Οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες, που σε λίγο καιρό θα τους μάθει όλη η Ελλάδα, άρχισαν να καταθέτουν τις άθλιες εικοτολογίες τους κι όχι τις μαρτυρίες τους κατά το τέλος Νοεμβρίου 2017 και η τελευταία κατάθεση έγινε τη μέρα του συλλαλητηρίου της Αθήνας!!! Οι παρακρατικές μεθοδολογίες επιστρατεύτηκαν δηλαδή υπό το κράτος του σκανδάλου των οβίδων της Σαουδικής Αραβίας και των συλλαλητηρίων.

Οι ανωτέρω συνθήκες, αν και θα μπορούσαν να αποτελούν σενάριο για ένα τριτοκλασάτο δικαστικό δράμα, εντούτοις συνθέτουν τη ζοφερή περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην οποία συγγράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η παρούσα κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού. Στόχος αυτών των μεθοδεύσεων ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, με σκανδαλολογία εις βάρος της αντιπολίτευσης. Με αθλιότητες τόσο εξόφθαλμες που ταυτίστηκαν με την ανίκητη κατάσταση της γελοιότητας.

Στο σημείο όμως αυτό είμαι υποχρεωμένος να υπογραμμίσω ότι η κακόγουστη και κακοστημένη παράσταση έλαβε τέλος. Την αυλαία της έριξε η δημοσιοποίηση του περιεχόμενου της δικογραφίας. Κι από εδώ και πέρα αρχίζει η αντίστροφη πορεία. Τώρα οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά.

Η έννομη τάξη θα θριαμβεύσει. Απλετο φως θα χυθεί και θα αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που επιχείρησαν να θέσουν την αντιπολίτευση εκτός του πολιτικού και εντός του ποινικού πεδίου. Ευθύνες ποινικές, αστικές, πειθαρχικές, πολιτικές. Η πολιτική αλητεία κατ’ απομίμηση του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και την υπόληψη των πολιτικών της αντιπάλων θα συντριβεί. Συντρίβεται άλλωστε ήδη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης