Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις τους οι Τούρκοι, βάζοντας και πάλι φωτιά στο Αιγαίο και στις σχέσεις τους με την Ελλάδα. H διπλή «βόμβα» που πυροδότησαν αφορά και το Αιγαίο αλλά και το θέμα των Σκοπίων.

Για «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο» έκανε λόγο ο επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, σημειώνοντας πως η Τουρκία παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν.

Σύμφωνα με την Hurriyet, o τούρκος Επιτελάρχης τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσές μας» υπογραμμίζοντας πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τη ικανότητα να διοικούν τρεις επιχειρήσεις με σύγχρονες μεθόδους.

«Δεν είναι μόνο τα Ίμια, μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το Αιγαίο.Έχουμε την δύναμη να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο» σημείωσε συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που κάνουν το γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθαν και οι προκλήσεις για το «Μακεδονικό»

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι το τουρκικό γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότιτο διήμερο 11-12 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, θα επισκεφτεί την Τουρκία για διμερείς συνομιλίες,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ζάεφ θα επισκεφθεί τη χώρα μετά από πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, και κατά τη διάρκεια επίσκεψης, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν διάφορα διμερή και περιφερειακά θέματα.

Επιπλέον, η ανακοίνωση τονίζει τους ισχυρούς δεσμούς της Τουρκίας με τα Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι«ένα από τα πιο θεμελιώδη στοιχεία του ισχυρού δεσμού μεταξύ των δύο χωρών είναι οι συμπατριώτες μας στη «Μακεδονία»»

Τέλος, στην ανακοίνωση η Τουρκία εξέφρασε τη στήριξη της Άγκυρας στην προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για «την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα και τα Βαλκάνια».