« Η Ελλάδα έχει το δυσμενέστερο καθεστώς όσον αφορά τους φόρους που επιβάλλονται στις επενδύσεις και τη λειτουργία των επιχειρήσεων».

Αυτό υποστήριξε, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ ) Γιάννης Ρέτσος μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Αθήνα, ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντεκλάν Κοστέλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ « χρειάζεται ένα ρεαλιστικό για τις επενδύσεις και τον ανταγωνισμό φορολογικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι σταθερό σε βάθος δεκαετίας ».

Όπως υποστήριξε « η αυξημένη φορολογική επιβάρυνση για το τουριστικό πακέτο έχει υποβαθμίσει το 50% των κερδών από την ανταγωνιστικότητα, που προέκυψε λόγω της εσωτερικής υποτίμησης που δημιουργήθηκε από τα ελληνικά προγράμματα προσαρμογής».

Ο Γιάννης Ρέτσος, έκανε αναφορά – και στην απαίτηση του τουριστικού κόσμου – για την ταχύτερη ολοκλήρωση του εθνικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, αλλά και στη διασφάλιση της ασφάλειας δικαίου.

«Αυτό που προβληματίζει τους επενδυτές είναι, ότι δεν ξέρουν τι μπορούν να σχεδιάσουν και που, αλλά και σε ποια σημεία μπορεί να ακυρωθούν οι επενδύσεις τους ή να καθυστερήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις διάφορες υπηρεσίες », τόνισε χαρακτηριστικά.