Η Τουρκία αντέδρασε έντονα την Πέμπτη στις «άκομψες και αβάσιμες» δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών ο οποίος προειδοποίησε την Άγκυρα ότι η επίθεσή της στη Συρία προκαλεί θανάτους αμάχων.

«Είναι λυπηρό που ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έκανε τόσο άκομψες και αβάσιμες δηλώσεις», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Ακσόι.

Ο Ζαν –Ιβ Λεντριάν προειδοποίησε την Πέμπτη  την Τουρκία ότι κατά την επιχείρηση την οποία εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στον συριακό θύλακο Αφρίν προκαλεί θανάτους αμάχων και εκτίμησε πως η Άγκυρα, καθώς και το καθεστώς της Δαμασκού και ο ιρανός σύμμαχός του, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο στη Συρία.

Ο Λεντριάν κάλεσε επίσης να μην «προστεθεί ένας πόλεμος στον πόλεμο» και εξέφρασε την εκτίμηση πως η τουρκική επίθεση θα επιδεινώσει μια σύγκρουση η οποία είναι ήδη πολύ πολύπλοκη.

«Η επιχείρηση που πραγματοποιεί η Τουρκία, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του Γάλλου υπουργού, εμποδίζει να προστεθεί ένας νέος πόλεμος στον πόλεμο που διεξάγεται σήμερα στη Συρία», πρόσθεσε ο Τούρκος εκπρόσωπος.
«Αναμένουμε ότι οι σύμμαχοί μας θα μας υποστηρίξουν στη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και δεν θα παίξουν το παιχνίδι των οργανώσεων αυτών με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 68 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά, σκοτώθηκαν σε τουρκικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίθεσης αυτής.

Όμως ο Ακσόι επανέλαβε σήμερα απαντώντας στις δηλώσεις του Λεντριάν πως η τουρκική επιχείρηση δεν είχε κανένα θύμα μεταξύ των αμάχων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από