Την περασμένη Κυριακή ο Μανόλο Χιμένεθ ευχαρίστησε τον Θεό που τον «φώτισε» και έβαλε τον Γιακουμάκη αντί του Λόπες, με τον νεαρό να γίνεται ήρωας του ντέρμπι με το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Χθες, ο Θεός ήταν και πάλι με τον ισπανό τεχνικό, καθώς μια άτυχη στιγμή για την ομάδα του (κατά διαβολική σύμπτωση και πάλι με τον Λόπες εμπλεκόμενο, ο οποίος τραυματίστηκε) έφερε στο παιχνίδι τον ήρωα του ντέρμπι του πρώτου γύρου Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Τότε ο άσος της Ενωσης είχε γυρίσει το 0-2 σε 2-2 με δύο προσωπικά γκολ (ισοφαρίζοντας μάλιστα με ένα εντυπωσιακό φάουλ) πριν ο Μάνταλος ολοκληρώσει την απόλυτη ανατροπή στο φινάλε.

Τώρα ήταν και πάλι ο Λάζαρος που άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση με κεφαλιά (73′), σπάζοντας την απόλυτη ισορροπία και κάνοντας πάλι αισθητή την παρουσία του. Επειτα μάλιστα από ένα σημαντικό διάστημα που δεν ήταν σε καλό φεγγάρι, καθώς από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και πρότινος ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.

«Είναι λογικό όταν ένας επιθετικός σκοράρει να ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή του και ελπίζω ότι θα γίνει και με τον Λάζαρο, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα. Δεν βρίσκεις έλληνα εξτρέμ με τέτοια ντρίμπλα και σουτ και ελπίζω να μείνει για καιρό στην ΑΕΚ. Προσωπικά, μου αρέσει η πρόθεσή του να βγάλει πράγματα στα παιχνίδια και ας μην του βγαίνουν κάποιες φορές. Τον είχα στο plan B, καθώς σχεδίαζα να τελειώσω με αυτόν και τον Αραούχο το ματς, αλλά η αλλαγή του αναγκαστικά επισπεύσθηκε» σχολίασε ο προπονητής του Μανόλο Χιμένεθ, που ευχήθηκε περαστικά στον συμπατριώτη του Οσκαρ Γκαρσία (ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο με κρίση σκωληκοειδίτιδας και δεν μπόρεσε να μεταβεί στο ΟΑΚΑ), ενώ όταν ρωτήθηκε μετά το μεγάλο νικηφόρο σερί που έχει δημιουργήσει –στη δεύτερη θητεία του –επί του Ολυμπιακού αν φέρνει στη μνήμη του το 2011, την πρώτη του φορά στον πάγκο της ΑΕΚ και την ήττα με 6-0 από τον Ολυμπιακό, προκάλεσε αίσθηση η απάντησή του: «Δεν έχω αποδείξεις για κάτι, απλώς θα πω ότι εκείνο το βράδυ ήταν ντροπή και εσείς ίσως ξέρετε καλύτερα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας»!

Ο ισπανός τεχνικός –τον οποίο αποθέωσε ο Αραούχο –ζήτησε επίσης από τους φίλους της ΑΕΚ να κάνουν ακόμα πιο «ζεστό» το ΟΑΚΑ στα παιχνίδια που ακολουθούν και δεν έχουν τον χαρακτήρα ντέρμπι, ενώ μιλώντας για τον MVP του αγώνα, τον Βράνιες (που είχε περάσει μια δύσκολη φάση θέλοντας να φύγει πριν από λίγο καιρό), τόνισε χαρακτηριστικά: «Τρομερός αμυντικός και παίκτης και ξέρουμε όλοι τι μπορεί να κάνει όταν έχει στο μυαλό του μόνο την ΑΕΚ»!

Από την πλευρά του, ο εκ των συνεργατών του Οσκαρ Γκαρσία, Χρήστος Κόντης παραδέχθηκε ότι ο αποκλεισμός είναι οδυνηρός, αλλά: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και πιστεύω ότι αυτή η αντίδραση που δείξαμε στο φινάλε, διεκδικώντας την πρόκριση, μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα. Είμαστε μεγάλη ομάδα και πάντα ικανοί για κάθε ανατροπή. Ηταν σοκ η απουσία του προπονητή μας, αλλά και του Σισέ που ένιωσε ενοχλήσεις στα πλευρά».