Σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας πως μετά τις προσβολές κατά τις δικαιοσύνης, ξεκίνησαν και αυτές κατά των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μία ευθεία προσβολή προς τη δικαιοσύνη και προς τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς. Από χθες έχουν ξεκινήσει και απειλές απέναντι στους μάρτυρες από πολιτικά πρόσωπα και βλέπουμε τα πολιτικά κόμματα, ενώ ψελλίζουν ένα "όλα στο φως", την ίδια στιγμή ουρλιάζουν περί κουκουλοφόρων μαρτύρων και περί πολιτικών σκευωριών» σημείωσε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Πρέπει τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν στο ουσιώδες, που είναι ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, να δηλώσουν ότι εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη και τη στηρίζουν στο τιτάνιο έργο που έχει μπροστά της. Όπως, επίσης, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει και μία παρέμβαση των δικαστικών ενώσεων, γιατί βλέπουμε ότι όλες αυτές οι κατηγορίες περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης και περί πολιτικής σκευωρίας στρέφονται απέναντι στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα, στην κριτική της αντιπολίτευσης για μάρτυρες «κουκουλοφόρους», η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «αυτό που λένε είναι ότι πρέπει να αποκαλυφθούν ποιοι είναι οι μάρτυρες και ότι δεν είναι δυνατόν οι μάρτυρες να είναι ανώνυμοι, ξεχνώντας ότι οι ίδιοι πολιτικοί που το υπερασπίζονται αυτό είναι εκείνοι οι οποίοι υπέγραψαν την επέκταση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων και σε υποθέσεις διαφθοράς. Αυτό έγινε το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά. Οι ίδιοι άνθρωποι, λοιπόν, που έχουν θεσπίσει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των μαρτύρων σε τόσο σοβαρές υποθέσεις, είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν για κουκουλοφόρους μάρτυρες».

Η κ. Σβιγκου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τους μάρτυρες, «ούτε ο κ. Πολάκης είπε ότι τα γνωρίζει» και συμπλήρωσε: «Αυτό που είπε ο κ. Πολάκης είναι ότι, ως υπουργός Υγείας, προφανώς, γνώριζε το σκάνδαλο υγείας το οποίο υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα έκθεση του 2013 της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης».

Για όσα δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Ο κ. Γεωργιάδης δεν θα ηρεμήσει όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το έχει δηλώσει πολλές φορές. Αλλά εγώ θα ήθελα να σταθώ στη χθεσινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΝΔ και δεν είναι κάποιος που εμπλέκεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε αυτή την υπόθεση, αλλά είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Η χθεσινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι τρομακτική ως προς τις υπόνοιες και ως προς τις ευθείες απειλές που εκστομίζει απέναντι στη δικαιοσύνη. Σε μία γραμμή λέει "όλα στο φως", σε όλο το υπόλοιπο σκέλος της ανακοίνωσής του κρύβονται απειλές απέναντι στη δικαιοσύνη και απειλές απέναντι στους μάρτυρες».

ι

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από