Το επικό κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο… πάνω από τον Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ στον αγώνα των Μπακς με τους Νικς τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/2) κάνει το… γύρο του πλανήτη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο αδελφός του, Θανάσης Αντετοκούνμπο, δεν εξεπλάγη… πάντως, αφού όπως δήλωσε στη media day του Παναθηναϊκού πριν τον αγώνα με την Μπασκόνια: «Το έχω ξαναδεί… Δεν το έχω δει στο «Madison Square Garden», αλλά το έχω δει… μεταξύ μας». Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στάθηκε, πάντως, με δηλώσεις του και στο σοβαρό τραυματισμό του Κρίσταπς Πορζίνγκις στον ίδιο αγώνα, αφού ο Λετονός διεθνής σε κάρφωμα μπροστά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, θα υποβληθεί σε επέμβαση και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σχολίασε αρχικά για το κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ξύπνησα το πρωί και είχα 30-35 μηνύματα γι’ αυτό. Ήταν τρομερή φάση, αν και όλο το παιχνίδι το επισκιάζει ο τραυματισμός του φίλου μου και πρώην συμπαίκτη μου, Κρίσταπς Πορζίνγκις. Όλοι περνάμε δύσκολα, αλλά αυτό ήταν το χειρότερο που μπορούσε να γίνει. Από εκεί και πέρα ήταν τρομερή φάση. Το έχω ξαναδεί. Δεν το έχω δει στο «Madison Square Garden», αλλά το έχω δει στο… μεταξύ μας».

Σε μία αντεπίθεση των «ελαφιών», ο Αντετοκούνμπο δέχθηκε πάσα alley oop και αφού «πέταξε» πάνω από τον Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι των Νικς. Οπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο σχετικό βίντεο ο Αντετοκούνμπο φαίνεται να περπατά στον αέρα και να καρφώνει σαν να μην βρίσκεται το καλάθι κοντά στα τρία μέτρα από το έδαφος…

Μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν την συνάντηση και ο Αμερικανός «θρύλος» του τένις, Τζον ΜακΕνρο, ο οποίος μόλις είδε τον Αντετοκούνμπο να ίπταται …τα έχασε όπως φαίνεται και στο σχετικό στιγμιότυπο!

Πως όμως το σχολίασε ο Γιάννης; «Φεύγοντας στον αιφνιδιασμό ήξερα ότι ο Μίντλετον θα μου υψώσει την μπάλα. Ήταν κακή πάσα (σ.σ. γελάει), αλλά σηκώθηκα να πάρω την μπάλα. Δεν είδα τον Χάρνταγουεϊ, αλλά απλώς σηκώθηκα για να πάρω την μπάλα και να καρφώσω»