Πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλος για την υπόθεση Novartis.

Για το θέμα των εμβολίων τόνισε πως δεν ζημιώθηκε καθόλου το Δημόσιο και πως δεν υπήρξε ζήτημα.

«Πέρασαν 10 χρόνια, πήραμε τα εύσημα της ΕΕ και του ΠΟΥ και είμαι υπερήφανος που κατάφερα να θωρακίσω τη χώρα την εποχή εκείνη μπροστά από μια μεγάλη απειλή και θυμηθείτε ότι ολόκληρος ο κόσμος είχε κινητοποιηθεί. Δεν κατάλαβα, δηλαδή εγώ προκάλεσα ή η κυβέρνησή μας την παγκόσμια κινητοποίηση; Τον ΠΟΥ, την ΕΕ; Αυτά είναι όλα παραμύθια, δεν στέκουν πουθενά, γι’ αυτό είπα ότι είναι διάτρητη η δικογραφία και γι’ αυτό είπα ότι θα αποκαλυφθούν όλα αυτά τα πράγματα στη σειρά τους» υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε και για τον μοριακό έλεγχο και τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε από διακομματική επιτροπή της Βουλής.

Για τον μοριακό έλεγχο

«Οταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια βδομάδα μετά δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιό Aids. Ταράχθηκε η κυβέρνηση. Λίγο καιρό πριν είχε πέσει η κυβέρνηση Φαμπιούς στη Γαλλία. Και τότε είπα στους συνεργάτες μου στο υπουργείο: «Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχει ο Ελληνας ασφαλές αίμα;».

«Μοριακό έλεγχο».

«Γιατί δεν έχουμε;.

«Γιατί δεν έχουμε ακόμα εγκαταστήσει».

«Ωραία, να εγκαταστήσουμε». Αλλά έρχονται και μου λένε: «Πρέπει να κάνουμε διαγωνισμό».

«Πολύ ωραία».

«Ο διαγωνισμός όμως θα στοιχίσει πολλά».

«Δεν έχει σημασία, προέχει η υγεία των πολιτών».

Διακομματική επιτροπή

«Και τότε, τι έκανα; Αυτό αποκαλύπτω τώρα. Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας, κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, ή το υπουργείο Ανάπτυξης που είχε την αρμοδιότητα, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος, με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό και στο τέλος με βάση τις αποφάσεις της προχωρήσαμε». 

» Αυτό που σας αποκάλυψα τώρα δείχνει την κενότητα. Και θα περίμενα οι ανακριτές αυτά να τα ρωτούν, όχι να παίρνουν ως σίγουρα όλα αυτά που τους λένε οι περίεργοι τύποι, οι οποίοι προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν για τις απατεωνιές που έκαναν στις εταιρείες τους.

»Και σήμερα όλος ο δημόσιος βίος του τόπου διασύρεται, διότι όλοι οι άλλοι συνάδελφοί μου που αυτή την στιγμή υπόκεινται αυτή την επίθεση, τα ίδια αντιμετωπίζουν. Εικασίες είναι. Εχετε δει εσείς να καταρτίζεται δικογραφία με εικασίες; Πού το βλέπετε αυτό; Αυτό δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί το κράτος δικαίου» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από