Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι θα ήταν ευπρόσδεκτο το κλείσιμο των ομοσπονδιακών κυβερνητικών υπηρεσιών αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην προώθηση αλλαγών στον μεταναστευτικό νόμο ώστε να εμποδιστούν οι εγκληματίες να μπαίνουν στη χώρα.

«Αν δεν αλλάξουμε τη νομοθεσία, αν δεν ξεφορτωθούμε αυτά τα παραθυράκια με τα οποία οι δολοφόνοι επιτρέπεται να έρχονται στη χώρα και να συνεχίσουν να σκοτώνουν (...) αν δεν το αλλάξουμε, τότε ας κλείσουμε» τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η συμμορία MS-13

Ο Τραμπ μιλούσε στον Λευκό Οίκο, σε πάνελ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου που συζητούσε τη δράση της συμμορίας MS-13. «Θα ήθελα να δω το κλείσιμο, αν δεν φροντίσουμε αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα όρια δαπανών, δύο ημέρες πριν λήξει η προσωρινή παράταση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον δημοκρατικό γερουσιαστή Τσακ Σούμερ, οι Ρεπουμπλικάνοι υποσχέθηκαν να διοργανώσουν ανοιχτή συζήτηση για το μεταναστευτικό την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία.

«Στις σημερινές συναντήσεις μας ο (Ρεπουμπλικάνος, επικεφαλής της πλειοψηφίας) Μιτς Μακόνελ δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε ανοιχτή διαδικασία την επόμενη εβδομάδα», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Διευκρινίσεις από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν συνηγορεί υπέρ του «κλεισίματος» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, διαβεβαίωσε αργότερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σχολιάζοντας τη δήλωση του αμερικανού προέδρου: «αν δεν το αλλάξουμε, τότε ας κλείσουμε.

«Δεν συνηγορούμε υπέρ του κλεισίματος, φταίνε οι Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τη δουλειά τους. Ο πρόεδρος θέλει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία και θέλει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό και ελπίζουμε ότι οι Δημοκρατικοί θα έρθουν στο τραπέζι και θα φροντίσουν να γίνουν αυτά τα πράγματα» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από