Το Αυστραλιανό όπεν δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε για τον κορυφαίο τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ράφαελ Ναδάλ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον ημιτελικό απέναντι στον Μάρτιν Τσίλιτς.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πόδι, μπορεί να μην είναι πολύ σοβαρό, όμως είναι αρκετό για να του στερήσει την συμμετοχή στα αμέσως επόμενα τουρνουά, πολύ περισσότερο από την στιγμή που ο Ισπανός άσος δεν θέλει να ρισκάρει με μια πιθανή επιδείνωση.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως αυτό που τον «καίει» δεν είναι τα τουρνουά που ακολουθούν, αλλά εκείνα στα χωμάτινα γήπεδα, που φέτος θα ξεκινήσουν με τους αγώνες στο Μόντε Κάρλο και όπως πάντα θα ολοκληρωθούν με το Grand Slam στο Ρολάν Γκαρός.

«Το πρόβλημα που προέκυψε στην Μελβούρνη ήταν ένα άτυχο περιστατικό. Μέχρι εκείνη την στιγμή τα πράγματα πήγαιναν καλά για μένα και έπαιζα πολύ καλό τένις. Τώρα σκέφτομαι μόνο την αποθεραπεία, γιατί για μένα το πιο σημαντικό είναι να είμαι εντελώς καλά την περίοδο των χωμάτινων τουρνουά και στο Ρολάν Γκαρός. Η σεζόν στο χώμα είναι πάντα ο μεγάλος μου στόχος», δήλωσε ο πολυνίκης του γαλλικού Grand Slam και ίσως ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στα χωμάτινα γήπεδα, ο οποίος όμως μπορεί να δει σε λίγο καιρό τον Ρότζερ Φέντερερ να του παίρνει το «Νο 1» της παγκόσμιας κατάταξης, αν κατακτήσει τον τίτλο στο Ντουμπάι ή αν ο Ναδάλ δεν αγωνιστεί τελικά στο Ακαπούλκο, που αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου.