Εισαγγελική έρευνα διενεργείται, τόσο στις φυλακές Λάρισας και Μαλανδρίνου, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου 26χρονου κρατουμένου και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο νεαρός κρατούμενος βρέθηκε νεκρός, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο κελί του στις φυλακές Λάρισας, όπου είχε μεταφερθεί στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας από το Μαλανδρίνο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κρατούμενος την 29η Ιανουαρίου 2018 είχε παραπονεθεί για πόνους στα δόντια και είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Όμως, τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε γναθοχειρουργό. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας δεν υπάρχει οδοντίατρος αυτής της ειδικότητας και έτσι αποφασίστηκε η μεταγωγή του κρατούμενου από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Λάρισας. Εκεί, κλείστηκε ραντεβού με γναθοχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον 26χρονο.