Η εμπλοκή των ΗΠΑ παραμένει αναγκαία για την επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και την επίτευξη κάποια στιγμή συμφωνίας, δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα II σε συνέντευξη που προβλήθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Με ποιον τρόπο να οικοδομήσουμε την ειρήνη μεταξύ της παλαιστινιακής διοίκησης και εκείνης των ΗΠΑ με στόχο να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Αμερικανοί, οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι;», διερωτήθηκε ο Αμπντάλα.

«Γνωρίζουμε όλοι - και οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι θα ήταν κάτι θετικό - ότι δεν μπορούμε να έχουμε ειρηνευτική διαδικασία, ούτε ειρήνη, χωρίς οι ΗΠΑ να διαδραματίσουν ρόλο», συμπλήρωσε.

«Να εργαστούμε όλοι μαζί»

«Πιστεύω ότι πρέπει να απαλλάξουμε τους Αμερικανούς λόγω αμφιβολιών και να εργαστούμε όλοι μαζί» επισήμανε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο του μεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο ίδιος ο Αμπντάλα διατύπωσε στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς την «ανησυχία» του για τη μονομερή αμερικανική απόφαση, σε συνάντηση που είχαν στο Αμάν στις 21 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από