Τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/2) ο Έντριαν Πέιν συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, ακολούθησε η ενημέρωση για τη σύναψη συνεργασίας από τον ίδιο τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέσω Instagram και το μεσημέρι οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν επισήμως την απόκτηση του. Στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την προσθήκη του 27χρονος ΝΒΑερ αναφέρεται:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την απόκτηση του Άντριαν Πέιν. Ο Πέιν γεννήθηκε στις 19/2/1991 στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει ύψος 2,08μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5». Είναι απόφοιτος του Michigan State, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα τριών ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, του NBA (Atlanta Hawks, Minnesota Timberwolves, Orlando Magic).

Ο Πέιν φοίτησε στο Jefferson High School έχοντας κατά μέσο όρο 15,6 πόντους, 11,3 ριμπάουντ και 4 κοψίματα. Στα κολεγιακά του χρόνια βρέθηκε στο Michigan State, όπου στην τελευταία του σεζόν είχε 16,4 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 0,9 μπλοκ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Το 2014 επελέγη στο νούμερο 14 του ντραφτ από τους Atlanta Hawks, με τους οποίους αγωνίστηκε αρχικά στο Summer Leagueέχοντας 12,5 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Με τα «γεράκια» έπαιξε σε τρία ματς, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου πήγε ως «ανταλλαγή» στους Minnesota Timberwolves. Μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί σε 29 ματς, σκοράροντας 7,2 πόντους και μαζεύοντας 5,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Εκεί έμεινε ως το καλοκαίρι του 2017 με ένα μικρό «διάλειμμα» στη θυγατρική των Atlanta Hawks, τους Erie BayHawks στο NBDL. Επόμενος «σταθμός» της καριέρας του ήταν οι Orlando Magic και η «θυγατρική» τους, Lakeland Magic».