Την άποψη ότι «η τεράστια επιτυχία του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στέλνουν καταλυτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους διεθνείς παράγοντες» εκφράζει ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, «αν τα Σκόπια πραγματικά επιθυμούν μία ειρηνική συνύπαρξη με την Ελλάδα θα πρέπει άμεσα, εδώ και τώρα, να σταματήσουν το παραμύθι ότι δήθεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι δήθεν αποτελούν το μακεδονικό έθνος».

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο κ. Μαριάς δηλώνει ότι «εάν επιθυμούν πράγματι την αμυντική θωράκιση των Σκοπίων, αντί να πιέζουν την Ελλάδα να δώσει τη συγκατάθεσή της για συμμετοχή του μορφώματος στη Συμμαχία, μπορούν κάλλιστα να εφαρμόσουν τα της Ν.Κορέας ή των Φιλιππίνων, δηλαδή να συνάψουν διμερή αμυντική συμφωνία με τα Σκόπια και να εγγυηθεί απευθείας η Ουάσινγκτον την αμυντική θωράκιση των Σκοπιανών».

Ο κ. Μαριάς αναφέρεται και στα κόμματα, τονίζοντας ότι «τα διάφορα συστημικά κόμματα, βλέποντας τις μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, αναπροσαρμόζουν άρον-άρον τις θέσεις τους, με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία από εκεί που «έκανε σπονδές» στη σύνθετη ονομασία, τώρα πέρασε στην άποψη καμιά υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας μας. Το ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί, πλην Ποταμιού, αναζητούν μια νέα ισορροπία ανάμεσα στη θέση κανένας συμβιβασμός στο όνομα και στην επιλογή "ολίγη Μακεδονία και για τους Σκοπιανούς"».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από