Την έδρα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα επισκέφθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ιδρύματος Βασίλη Καρδάση και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και απηύθυνε χαιρετισμό στους εργαζομένους του Ιδρύματος.

«Εξ αρχής, όταν αναλάβαμε, φροντίσαμε να διασφαλιστεί το παρόν και το μέλλον του ιδρύματος, που δεν είναι άλλο από τους ίδιους τους εργαζόμενούς του», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι θέσεις των εργαζομένων ήταν επισφαλείς από τον Νοέμβριο του 2015 «με την προηγούμενη κυβέρνηση να αδιαφορεί για το μέλλον του Ιδρύματος. Παραλάβαμε ένα Δημόσιο ανορθολογικό και απαξιωμένο, κάτι που δεν είναι συμβατό με τη δική μας αντίληψη. Εμείς εργαζόμαστε για ένα Δημόσιο σύγχρονο και αποτελεσματικό, με σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας όπου καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες και σε αυτή τη λογική κινηθήκαμε και για τους εργαζομένους του ΕΑΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στις διαρθρωτικές αλλαγές που επιχειρεί το υπουργείο, στόχος είναι οι θέσεις των συμβασιούχων που απασχολούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες να αντικαθίστανται προοδευτικά από μόνιμες σχέσεις εργασίας, αναφέρθηκε η κ. Γεροβασίλη. «Σε αυτή τη λογική το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εργάζεται, ώστε να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία δεκάδων εργαζομένων και το ΕΑΠ να αποκτήσει μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη θέσπιση προπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση», το οποίο θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018. «Η αξιοποίηση της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης δημιουργεί δυναμικές εστίες αναγέννησης και αναβάθμισής της Δημόσιας Διοίκησης και για το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «με το προπτυχιακό πρόγραμμα δίνουμε την ευκαιρία και σε δημοσίους υπαλλήλους να βελτιώσουν το επίπεδο και την ποιότητα των γνώσεών τους πάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους, τη Διοίκηση και να διαμορφώσουν συνθήκες εξέλιξης στην καριέρα τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και κατ’ επέκταση στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα».

Στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση, συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν με το ΔΣ του διοικητικού συμβουλίου των συμβασιούχων του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από