Η μάχη των αριθμών για τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο προκάλεσε έντονες αναταράξεις και στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., με συνδικαλιστές να αμφισβητούν ευθέως τον αριθμό των περίπου 140.000 διαδηλωτών της επίσημης ανακοίνωσης.

Σε χθεσινές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας τόνισε: «Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται». Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες» και ότι «τίποτε δεν είναι χαλκευμένο». Προχώρησε στην εκτίμηση ότι «εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο κόσμος, τότε αυτός θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους».

Με μια χαρακτηριστική διαδικτυακή ανάρτηση ανεβάζοντας μια πανοραμική φωτογραφία της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος έστειλε το δικό του μήνυμα αμφισβητώντας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ …??? Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων Αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο Λαός να εκφραστεί με ασφάλεια».

Η Αστυνομία δεν είναι εκτιμητής ή μετρητής ανθρώπων και «δεν πρέπει να αλλοιώνεται ο ρόλος της και να θυσιάζεται στο βωμό συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων» δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης πρόσθεσε ότι είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος από 140.000.