Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, Λίβερπουλ και Τότεναμ έμειναν στο 2-2 για την 26η αγωνιστική της Premier League. Το ντέρμπι στο «Άνφιλντ» είχε τρομερό σασπένς έως το τελευταίο λεπτό. Ο Σαλάχ μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Κλοπ κι ενώ η Λίβερπουλ έδειχνε ότι ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα, τα πάντα άλλαξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 80′, ένα λεπτό μετά την είσοδό του, ο Βανιγιάμα με απίθανο βολέ εκτός περιοχής έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι «Πετεινοί» στο 85′ θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Χάρι Κέιν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαλάχ, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά οι Τότεναμ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 90+5′ κέρδισε ξανά πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Χάρι Κέιν, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Με το βαθμό αυτό η Λίβερπουλ βρίσκεται προσωρινά μόνη τρίτη, ενώ η Τότεναμ που διατήρησε το αήττητό για 8ο διαδοχικό παιχνίδι, είναι πέμπτη με δύο βαθμούς λιγότερους.