«Να είμαστε ειλικρινείς, ο Οδυσσέας (Βλαχοδήμος) μας έδωσε τον βαθμό. Ομως θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως έτσι θα είναι πλέον η κατάσταση». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας. Μπορεί να ήθελε κάτι καλύτερο από αυτό το 0-0 στη Λεωφόρο με τον Παναιτωλικό ανήμερα των 110ων γενεθλίων του συλλόγου, αλλά οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που έφυγαν πικραμένοι από το γήπεδο.

Διότι βρήκαν μπροστά τους έναν… τοίχο, που άκουγε στο όνομα Οδυσσέας Βλαχοδήμος και απέτρεψε βέβαια γκολ στην εξ επαφής κεφαλιά του Κλέσιο (59′) και στο ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μαρινάκη (62′), ενώ χρειάστηκε και τη συμβολή του (οριζόντιου) δοκαριού του στο φάουλ του Μοράρ (16′) για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Μάρκους Μπεργκ ανέβασε στο Ιnstagram ανάρτηση για τα γενέθλια του συλλόγου («Συγχαρητήρια Παναθηναϊκέ»), αλλά το Τριφύλλι θα προτιμούσε να τον είχε στην επιθετική του γραμμή, η οποία και πάλι δημιούργησε μόλις μία αξιόλογη φάση, με τον Κυριακίδη να σώζει το γυριστό σουτ του Μυστακίδη στην εκπνοή, καθώς ο Δώνης (που κόπηκε με τάκλιν του Μιχάι), είχε βγει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από λάθος πάσα του Ροντρίγκες στο πρώτο μέρος.

Ατυχία Κουρμπέλη

Αν μη τι άλλο οι δύο παίκτες που ήρθαν από τον ΠΑΟΚ (Κάτσε και Μυστακίδης) έδειξαν ότι θα βοηθήσουν, αλλά το κακό για τους Πράσινους είναι ότι έχασαν τον αρχηγό τους Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος γλίτωσε από μεταγραφή, αλλά όχι και από τη θλάση…

Εξαιρετικός ο Παναιτωλικός που επί Τραϊανού Δέλλα είναι εμφανώς βελτιωμένος, απλά χρειάζεται λίγο περισσότερη τύχη που δεν την είχε ούτε με τον Πανιώνιο (ισοφαρίστηκε προς το φινάλε), ούτε με τον ΠΑΟΚ (ηττήθηκε με πέναλτι στο 87′), αλλά ούτε και με τον Παναθηναϊκό.

Ξεχωριστές στιγμές στη μουντή Λεωφόρο τα πανό συμπαράστασης των φίλων της ομάδας: «Ο Παναθηναϊκός υπάρχει 110 χρόνια και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του κόσμου. Τον αγάπησες από παιδί και θα τον λατρεύεις μέχρι την τελευταία σου μέρα. Μην του γυρνάς την πλάτη σου επειδή κάποιοι τον πλήγωσαν, μη χάνεις την πίστη σου. Μείνε δίπλα του και το Τριφύλλι θα ανθίσει και πάλι… όπως πάντοτε!!!».

Οπως και το εξαιρετικό αφιερωματικό βίντεο που ετοίμασαν με μεράκι και αγάπη κάποιοι απλήρωτοι υπάλληλοι της ΠΑΕ.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουρμπέλης (46′ Μυστακίδης), Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (70′ Κουλιμπαλί), Λουντ, Aλτμαν (78′ Μπουζούκης), Δώνης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μιχάι, Περέιρα, Μάρκος Πάουλο, Ντίας, Βασιλούδης (88′ Χαντάκιας), Κλέσιο (78′ Γουίλιαν), Ρόσα (90′ Νταλακούρας), Μοράρ.